Hlavní obsah

Dinamo jako Sparta? Podobná kvalita, zní z Plzně před cestou do Záhřebu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez gólmana Jindřicha Staňka a útočníka Rafia Durosinmiho odletěla fotbalová Plzeň do Záhřebu. Proti tamnímu Dinamu bude chtít udržet neporazitelnost v základní skupině Konferenční ligy. Asistent Marek Bakoš věří, že se tým poučil z víkendové prohry 0:3 v Liberci. Zároveň odhaduje, zda Plzeň čeká podobný duel jako nedávno na Spartě.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Asistent plzeňského trenéra Marek Bakoš

Článek

Záhřeb (od našeho zpravodaje) - Dinamo je doma silné, na stadionu Maksimir vyhrálo posledních pět soutěžních utkání. „Věnovali jsme se soupeři dost času. Víme, jak hrají, co jim nevoní, co jim naopak vyhovuje. Vytvořili jsme nějaký koncept, jak bychom se tam mohli prezentovat. Snad se nám povede vše přenést na hřiště, budeme nebezpeční a odvezeme si lepší výsledek než Sparta, která tam hrála naposledy,“ připomíná Bakoš srpnové závěrečné předkolo Evropské ligy, kdy Sparta prohrála na Dinamu 1:3.

Pro Západočechy půjde o jeden z nejtěžších duelů aktuální sezony. Dá se přirovnat k zápasu, který Viktoria odehrála na Spartě před necelým měsícem. Na Letné tehdy padla 1:2.

„V Záhřebu to bude malinko jiné. Individuálně na balonu jsou Chorvaté silnější, ale nemají tak extrémní presink, jaký jsme zažili na Spartě. Dá se z toho vycházet, vytvářet si nebezpečné situace na polovině soupeře. Pokud mám porovnávat, tak Dinamo je na své polovině zranitelnější než Sparta. Kvalita je podobná, což ukázaly i výsledky,“ míní Bakoš.

Plzeň má za sebou víkendovou porážku 0:3 v Liberci, navíc po velmi matném výkonu. Podle Bakoše fotbal takové chvíle přináší. Hráči jsou ale prý dostatečně zkušení na to, aby si dokázali vyhodnotit, proč se na severu Čech prohrálo.

„Předtím jsme měli skvělé zápasy a není důvod na paniku. Je potřeba to zhodnotit a poučit se. Pokud bychom se nepoučili, bylo by to špatné. Víme, co máme za sebou, máme na čem stavět a máme proč být sebevědomí. To vše se snažíme do hráčů dostat,“ zdůrazňuje asistent.

Západočeši ale nemohou počítat se svým nejproduktivnějším hráče. Útočník Rafiu Durosinmi bude kvůli operaci kolene mimo hru minimálně do konce podzimu.

„Není to příjemná věc, když hráč, který pravidelně nastupuje a rozhoduje zápasy, podílí se na úspěších týmu, vypadne na delší čas. Ale máme kvalitu na jeho pozici, kluci to ukázali mnohokrát, Věřím, že to v době, kdy bude Rafiu chybět, potvrdí,“ doufá Bakoš.

Utkání na ikonickém stadionu Maksimir se hraje ve čtvrtek 26. října od 21:00, přímý přenos vysílá stanice Sport 2.