Hlavní obsah

Rána pro soupeře Plzně! Také Dinamo má být bez elitního střelce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco Plzeň musí dumat, jak nahradí svého elitního útočníka Rafia Durosinmiho, podobně nepříjemné starosti řeší také Dinamo Záhřeb. Čtvrteční soupeř Viktorie v rámci základní skupiny Konferenční ligy totiž s největší pravděpodobností nemůže počítat se svým kanonýrem, kapitánem a reprezentantem Brunem Petkovičem.

Foto: ČTK

Bruno Petkovič je kapitánem Dinama Záhřeb.

Článek

„Tvrdá rána pro Dinamo,“ zní titulek chorvatského webu Sportske novosti. „Katastrofální zpráva pro Dinamo a národní tým,“ přidává se další web Tportal. Obě zprávy mají stejný obsah. Věnují se zdravotním stavu Petkoviče.

Devětadvacetiletý kanonýr se zranil ve druhé polovině září doma proti Astaně. Od té doby se problémům se zadním stehenním svalem nemůže zbavit. Naskočil jen dvakrát. Proti Hajduku Split musel střídat už v prvním poločase, v uplynulé reprezentační přestávce nastoupil na posledních 30 minut proti Turecku.

„Nechtěl jsem ho nasadit, protože vím, že byl bez tréninku a zápasového rytmu, ale když prohráváte 0:1, a on řekne, že může, tak vám jde o všechno,“ vysvětloval trenér národního týmu Zlatko Dalič.

Pro nadcházející utkání s Walesem už Petkovič chyběl na soupisce, stejně tak v posledním ligovém klání Dinama, kdy Záhřeb prohrál venku s Goricou 1:2. „I já můžu za to, že si obnovil zranění, dovolil jsem mu hrát proti Hajduku bez delšího léčení. Teď nemá cenu hledat viníka, nebudeme už ho do ničeho nutit, mohli bychom ho ztratit na dlouho,“ přiznal trenér Dinama Sergej Jakirovič.

Jenže Petkovič by měl podle chorvatských médií chybět další tři týdny, tedy i ve čtvrtek proti Plzni a pravděpodobně i v rámci odvety ve Štruncových sadech 9. listopadu. Západočeši si na produktivního útočníka pamatují i z roku 2019, kdy s Dinamem vypadli v prvním kole vyřazovací části Evropské ligy. Petkovič tehdy v domácí odvetě vstřelil gól na 3:0, který definitivně utnul plzeňské naděje. Skóroval také v létě při remíze v přípravném utkání 1:1 se Spartou.

Chorvaté tak řeší stejný problém jako tým trenéra Miroslava Koubka. Západočeši totiž přišli minimálně do konce podzimu o svého nejproduktivnějšího hráče Rafia Durosinmiho, jenž musí kvůli zranění kolena na operaci.