Hlavní obsah

Emoce v Plzni! Jasná červená, zlobí se tým z Kosova kvůli zákroku Staňka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měli jasnou taktiku, od které neustoupili. „Počítali jsme s tím, že Plzeň bude většinu času na míči, ale to bylo součástí našeho plánu. Chtěli jsme zachytávat centry ze stran a krosové přihrávky. Docela se nám to dařilo," říká trenér kosovské Drity Diamantis Vavalis po remíze 0:0 v Plzni v úvodním duelu 2. předkola Konferenční ligy. Domů po remíze 0:0 odjíždí s pocitem křivdy a v emocích. Myslí si totiž, že Plzeň měla duel dohrávat o deseti, že měl být za svůj zákrok mimo pokutové území vyloučen gólman Viktorie Jindřich Staněk.

Sestřih utkání 2. předkola Konferenční ligy mezi fotbalisty Plzně a FC DritaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Kosované byli v Doosan areně většinu utkání pod tlakem. Po závěrečném hvizdu měli 26 procent držení míče, žádnou střelu na bránu, ani jeden rohový kop.  „Těžký zápas s těžkým soupeřem, ale je pro nás opravdu dobré, že jsme udrželi skóre 0:0," říká smířlivě před čtvrteční odvetou útočník Ardit Tahiri.

Všechno navíc mohlo být pro hosty ještě příznivější, pokud by rozhodčí v prvním poločase vyloučil gólmana českého celku Jindřicha Staňka. Ten při svém výletu mimo pokutové území srazil protihráče, viděl však pouze žlutou kartu.

„Měla přijít červená," zlobí se trenér Vavalis. „A v závěru jsme měli dát gól," připomíná poslední minuty utkání, kdy sám na Staňka utíkal Albert Dabiqaj, jenže míč poslal vedle brány.

Pohled trenéra Plzně Miroslava Koubka:
„Nebyl jsem klidný. Pokud sudí odpískal faul, hned mi napadlo, jestli byl ještě někdo za Staňkem z našich hráčů. Rozhodčí vytáhl žlutou kartu, oddechl jsem si.“

Trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek po utkání s FC DritaVideo: O2 TV Sport

Západočeši postupem utkání stupňovali tlak. Nastřelili břevno, vylámali si zuby na gólmanovi Smakiqim. Drita až na zmíněné dvě příležitosti málokdy přelezla s balonem na kopačkách půlící čáru. Jenže výsledek dává do odvety stejné šance oběma mančaftům.

„Nic se nemění na tom, kdo je favoritem. Tím je Plzeň, ale ukázali jsme, že dokážeme být zdatným soupeřem. Není rozhodnuto i když nás čeká ještě těžší zápas než ten první. Věřím klukům, těším se na výborné fanoušky, kteří vytvoří fantastickou kulisu," komentuje Vavalis.

„Věříme sami v sebe, není nic hotovo a můžeme postoupit do dalšího kola. Vše je otevřené," souhlasí Tahiri. Zatímco Plzeň má za sebou už druhý soutěžní duel a v neděli ji čeká v domácí lize Hradec Králové, Drita má o víkendu pauzu.

Duel s Plzní byl navíc prvním soutěžním v ročníku. „Velký test a jsem spokojený s tím, že hráči nechali na trávníku více než sto procent. Plzeň má velmi široký kádr, hráči jsou stejně kvalitní a mohou rotovat sestavou. Být utkání za dva měsíce, může být výhoda, že máme volno. Teď ale ne," má jasno Vavalis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články