Hlavní obsah

Chorý o remíze s Dritou: Velké zklamání, ale do Kosova pojedeme pro postup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle útočníka Tomáše Chorého chybělo Plzni v utkání proti kosovské Dritě mimo jiné štěstí. „Na naší straně zklamání, ale stále věříme, že postoupíme," hlásí po remíze 0:0 v úvodním utkání 2. předkola Konferenční ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Chorý z Viktorie Plzeň po utkání 2. předkola Konferenční ligy.

Článek
Fotogalerie

První půle byla z pohledu českého favorita více než matná, v nastavení úvodního dějství a po změně stran začalo vyložených příležitostí přibývat. „Zápas jsme vzali za výborný konec. Věděli jsme, že musíme hrát agresivně a být na míči. To se vyplatilo, měli jsme hodně šancí, ale bohužel je neproměnili," smutní Chorý.

Vytáhlý forvard byl jedním z hráčů, kteří ztroskotali na kvalitně chytajícím gólmanovi Florjanu Smakiqim. „Nemyslím, že jsme byli v koncovce nervózní. Soupeři padali do střel, dvakrát skončil míč na břevně. Trochu smůla. Štěstí se na nás teď neobrací, musíme mu jít naproti, každý trénink makat a myslím, že pytel s góly se pak roztrhne," věří.

Fakt, že Plzeň hrála dobře, jen nedávala šance, zopakoval Chorý několikrát. Stejně tak mluvil o zmíněné absenci štěstěny. Plzeň tak i v nové sezoně trápí ofenziva. Podobně jako na jaře, kdy ve druhé polovině ročníku vypadla z boje o titul.

Teď jak v úvodním ligovém kole proti Teplicím (0:1), tak proti Dritě neskórovala. „Střel bylo dost na to, abychom dvě nebo tři branky dali. Šance si vytváříme, o to se musíme opřít. Nemyslím, že na to nemáme, ale musíme do toho jít trochu víc. Věřím, že vše dobře dopadne. Když půjdeme nastavenou cestou, branky a body budou přibývat," věští Chorý a dodává, že Plzeň měla utkání s kosovským sokem jasně ve svých rukách.

Přesto mohla i prohrát. Stačilo, aby v závěru duelu proměnil svůj samostatný úprk záložník Albert Dabiqaj. Západočeši také mohli hrát většinu klání o deseti, když gólman Jindřich Staněk vyběhl a srazil unikajícího soupeře. Pokud by sudí vytáhl červenou kartu, asi by se nikdo nedivil.

„Byl tam jeden oranžovej moment, pak únik na konci, jinak naše dveře byly zavřené. Věděli jsem, že si musíme do jejich pevné obrany pomoci standardkami a centry. Nachystaní jsme, víme, s čím pojede do Kosova, a doufám, že postoupíme," praví Chorý.

Odveta se hraje za týden v Prištině, kde Západočechy jistě čeká bouřlivá kulisa. Viktoria prý na odvetu nepocestuje s vědomím, že se triumf zrodí jen tak sám od sebe.

„Musíme k tomu přistoupit jako dnes, ne-li lépe. Být stejně nastavení a hladoví. Snad tam spadnou branky a odvezeme si postup. Máme hráče psychicky dost silné na to, abychom se s remízou vypořádali. Hraje se na dva zápasy, vše je otevřené. Teď přepneme na ligu. Přijede Hradec Králové a budeme zase dobývat. Nachystáme se a věřím, že získáme tři body," vyhlíží plzeňský úročník nedělní domácí duel.

Reklama