Hlavní obsah

Fenerbahce nám výhru usnadnilo, v defenzivě dobré není, uznával střelec třetího gólu Slavie Lingr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebyla to v Istanbulu pro Slavii s Fenerbahce jednoduchá partie. I proto, že konstelace v jejích řadách nebyla právě komfortní. Nemocný trenér Trpišovský musel zůstat v Praze, vzhledem k absenci distancovaného Baha a zranění Masopusta musel na kraji obrany zaskočit Ivan Schranz. „A vůbec poprvé v životě. Trenéři mě však na tuto roli připravili, spoluhráči pomohli, takže společně jsme zápas zvládli,“ byl slovenský legionář pochopitelně navýsost spokojený se svým výkonem a s výhrou 3:2 ještě víc.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Střelec třetí branky Slavie Ondřej Lingr.

Článek

„Cennější o to, že jsme zápas dohrávali na kraji obrany s útočníky," připomněl asistent Pražanů Jaroslav Köstl zaskakující v Istanbulu v roli hlavního trenéra místo Jindřicha Trpišovského.

„Byl to těžký zápas a jsem pyšný, jak se s ním kluci popasovali. Jen dva inkasované góly mrzí. Hlavně druhý," připomněl, že pozice jeho týmu před odvetou příští týden v Edenu mohla být ještě nadějnější.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Zaskakující kouč Slavie Jaroslav Köstl.

„Samozřejmě že se musíme na odvetu připravit a výsledek z Istanbulu potvrdit. V Istanbulu nám Fenerbahce cestu za výhrou usnadnilo, protože jeho hráči nejsou v defenzivě dobří," přitakával před kamerami ČT střídající Ondřej Lingr, který vstřelil důležitý třetí gól.

„Sor mě našel, já šel sám a jen jsem se podíval, kam jde gólman," glosoval trefu, kterou nesměroval svůj tým k postupu do další fáze Konferenční ligy.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Murphy Dorley (uprostřed) slaví se spoluhráči svůj gól do sítě Fenerbahce.

„Skutečně nám nechávali hodně místa a my prostoru mezi jejich řadami využili," připojil Petr Ševčík.

„Podali jsme dobrý týmový výkon a byli jsme efektivní v koncovce, protože jsme ze šancí dali tři góly. Ale pořád jsme v poločase," varoval před přehnanou euforií Schranz.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Ivan Schranz v utkání s tureckým Fenerbahce.

„Hráči Fenerbahce jsou po technické stránce velice dobří, ale na to jsme byli připraveni a věděli jsme, jak si počínat. Docela se to dařilo. Ale na pozoru jsme se museli mít pořád. Valencia i další hráči domácích mající za sebou velkou kariéru nemusí být dlouho vidět, ale pak si najdou chvíli, kdy jsou schopni udeřit," přidával Taras Kačaraba.

V podobném duchu bude na své svěřence před pražskou odvetou určitě apelovat i trenér Trpišovský sledující první zápas u Bosporu doma u televizní obrazovky.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Benjamin Traoré se raduje z branky.

„Během přestávky nám poslal poznámky k průběhu první půle, ale byli jsme připraveni tak, abychom utkání zvládli," prozradil jeho asistent Jaroslav Köstl.

Reklama

Související témata: