Hlavní obsah

Hrobaři už dorazili na Slovácko. A hned se poprali! Bude sektor hostů prázdný?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen pár metrů od stadionu se přilehlým parkem rozléhá pokřik „Partizan Beograd“. Do zápasu Konferenční ligy mezi Slováckem a srbským celkem přitom zbývá ještě několik hodin. „Vstupenky nemáme, klub nám je odmítl dát. Nejsme spokojeni s tím, kolik odešlo hráčů a za jaké peníze. Je to velký spor. Lístky budeme shánět před stadionem, prostě se tam dostaneme,“ byl si jistý fanoušek Partizanu Marjan, člen proslulých ultras jménem „Hrobaři“.

Foto: Reuters

Fotbaloví fanoušci dokážou udělat na stadionech pořádné peklo (ilustrační foto).

Článek

Do Uherského Hradiště přijel s dalšími devíti kamarády a jen na otočku. „Až zápas skončí, jedeme domů. Jak? To nevíme, asi vlakem nebo autobusem,“ prozradil, zatímco v jedné ruce držel plechovku známého českého piva a druhou svíral láhev pálenky.

Jako jediný ze skupiny uměl anglicky, ostatní – mezitím rovněž posilněni oblíbeným zlatavým mokem – opakovaně skandovali název svého milovaného klubu. „Chceme dát všem najevo, že jsme tady,“ zdůraznil Marjan. Kolik fanoušků Partizanu nakonec na utkání Konferenční ligy dorazí, nevěděl. „Jeli jsme takhle jako parta. Ale snad nás bude co nejvíc,“ přál si přibližně čtyři hodiny před výkopem.

Srbští fanoušci jsou známí tím, že dokážou během svých výjezdů pořádně řádit. Uherské Hradiště tak od rána obsadili policisté. „Máme posílené hlídky, hlavní problémy čekáme těsně před zápasem a zejména po něm,“ líčil jeden ze strážců zákona.

Fanoušci Partizanu Bělehrad před utkáním na SlováckuVideo: Sport.cz

Musela zasahovat policie

První problémy nakonec způsobila Marjanova skupinka, když se dostala do slovní a následně fyzické potyčky s jedním z místních. Údajně mělo dojít na pěstní souboj. „Jedná se o známou firmu,“ prozradil o zdejším obyvateli další ze zasahujících policistů.

Jádrem sporu bylo přesvědčení muže, který se v tu chvíli zřejmě nacházel pod vlivem návykových látek, že mu fanoušci Partizanu, často s vyholenými hlavami a v černých klubových tričkách, v srbštině rasisticky nadávají. To, že se nedaleko chystá historicky první zápas Slovácka v evropských pohárech, netušil.

Jak potvrdil mluvčí klubu z Uherského Hradiště Marek Jurák, Partizan dostal přibližně 400 vstupenek, kvůli vzájemným sporům je ale odmítl fanouškům prodat. Zda bude sektor hostů večer skutečně prázdný, se uvidí až před úvodním výkopem.

Reklama

Související témata: