Hlavní obsah

Jurásek si bude gól počítat. Byla to divočina, řekl po výhře nad Ballkani. Co Plzeň?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patřil mezi nejlepší fotbalisty Slavie proti Ballkani. Bek David Jurásek ve čtvrtek létal po levé straně, zařídil první gól, celkově aktivitou přispěl k první výhře sešívaných v základní skupině Konferenční lize. „Ulevilo se nám, získali jsme důležité tři body,“ podotkl Jurásek po skolení kosovského šampiona 3:2.

Byla to divočina, říká David Jurásek. Doma budu říkat, že ten gól jsem dal jáVideo: Sport.cz

 
Článek

Slavia prohrávala, díky Juráskovi brzy vyrovnala na 1:1. Dvaadvacetiletý krajní obránce z těžkého úhlu procedil míč za záda brankáře Stiviho Frasheriho, jemuž je oficiálně připsána branka jako vlastní. „Nevadí mi to, hlavní je, že jsem pomohl týmu. Doma budu říkat, že jsem ten gól dal. Počítám si ho jako svůj," culil se.

Dopředu byl cítit, ukázal, proč si trenér Jindřich Trpišovský pochvaluje jeho ofenzivní přínos. Jeho výkon ale nebyl dokonalý. „První gól jde za mnou," připustil sebekriticky. „Takových chyb se musíme vyvarovat," věděl Jurásek.

Ballkani tu nikdo neznal, hrálo sympaticky, sešívané větralo. „Věděli jsme, že jsou s míčem šikovní a že kvalitu směrem dopředu budou mít. Musíme se poučit," přiznal bek červenobílých po výživné partii. „Byla to divočina, fanoušci se nenudili," usmál se.

Psychicky náročnější zápas, přiznává Jindřich Trpišovský. Nasměruje domácí výhra Slavii opět k postupu?Video: Sport.cz

Jedním z klíčových momentů byla slávistická reakce na inkasované branky, rychle také skórovala. „Určitě nám to pomohlo. Bylo důležité, že nás jejich góly nepoložily. Věděli jsme, že utkání dokážeme zlomit na naši stranu. To se nám i povedlo," odtušil Jurásek.

Slavii už v neděli čeká ligový šlágr v Plzni. Stačil by takový výkon na Viktorii? „To se neodvážím hodnotit," nespekuloval hráč s třiatřicítkou na zádech. „Určitě bude cíl neinkasovat. A když dáme tři góly stejně jako teď, budu rád," vzhlédl k žhavému duelu ve Štruncových sadech.

Bezejmenný soupeř, ale téměř vyprodaný Eden. Na zápas mezi Slavií a BallkaniVideo: Sport.cz

Reklama

  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň