Hlavní obsah

Kadlec se vrací „domů". Splněné přání, doufá v udržení kladné bilance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Německu strávil podstatnou část své kariéry. Teď se vrací na místo, kde během svého angažmá v Leverkusenu pět let bydlel. Obránce Slovácka Michal Kadlec před čtvrtečním duelem Konferenční ligy na půdě bundesligového Kolína nad Rýnem (21:00) doufá, že si na zdejším stadionu udrží pozitivní bilanci.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Kapitán Slovácka Michal Kadlec na tiskové konferenci

Článek

V dresu týmu z Uherského Hradiště zažívá Kadlec zajímavé poslední měsíce. Ve finále MOL Cupu porazil Spartu, v předkole Evropské ligy jeho mužstvo padlo s Fenerbahce Istanbul. Za pražský i turecký celek přitom v minulosti nastupoval.

Čtvrteční duel v Kolíně nad Rýnem ho zavede do místa, kde sice nehrál, ale během angažmá v nedalekém Leverkusenu zde našel útočiště. „Návrat je moc příjemný. Hned, jak se losovalo, jsem si Kolín přál. A splnilo se mi to," vyprávěl na předzápasové tiskové konferenci Kadlec.

Místní stadion dobře zná. „Párkrát jsem zde hrál, mám tady i pozitivní bilanci. Doufám, že to zůstane stejné," dodal.

Strach z atmosféry? Máme za sebou Fenerbahce

Na Slovácko čeká bouřlivá atmosféra plné areny s kapacitou téměř 50 tisíc fanoušků. Respekt z plných tribun si ale český zástupce v Konferenční lize nemůže dovolit. „Proto se fotbal hraje. Konečně vidíme, jak to v zahraničí funguje, v české lize se s tím moc nesetkáváme. Vyzkoušeli jsme si prostředí na Fenerbahce a víme, co nás čeká. Mám zkušenosti, že atmosféra je v Kolíně vynikající. Zápasem žije celý stadion, ne pouze jeden sektor. Těším se," řekl 37letý stoper.

S hlučnou kulisou se ale pojí i drobné nepříjemnosti. Mezi hráči může nastat problém v komunikaci. „Musíme si dát pozor a o to více být koncentrovaní," upozorňuje muž, jenž by měl čtvrteční klání absolvovat s kapitánskou páskou.

Aktuálně sedmý tým bundesligy se Kadlec nebál přirovnat ke Slovácku. Čím? Zejména hrou postavenou na pracovitosti a týmovosti. Kolín ještě před několika sezonami bojoval o záchranu a nevyhnul se ani sestupu, poslední roky však tráví v horní polovině německé nejvyšší soutěže.

Evropskými poháry však klub s kozlem ve znaku putuje v novém miléniu teprve podruhé. „Jsou zvyklí nastupovat pod tlakem a před velkou kulisou. Zejména poté, co se s fanoušky stalo v prvním utkání v Nice, budou chtít vyhrát. Nemyslím, že by pociťovali nějakou nezkušenost," zdůrazňuje Kadlec.

V hledišti ho budou kromě příznivců z Uherského Hradiště povzbuzovat také známí z Německa. „Přijdou nás podpořit, i když normálně fandí třeba Leverkusenu. Prostě dorazí fandit českému týmu," prozradil.

Reklama

Související témata: