Hlavní obsah

Koubek: Cenná výhra na horké půdě, rozhodčí pískali dobře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S výhrou 2:1 v Kazachstánu na půdě Tobolu Kostanaj je trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek spokojený. Jen ho mrzí inkasovaná branka v nastavení z penalty. „Triumf o jeden gól bychom před utkáním brali,“ hodnotí zkušený kouč a chválí zejména stoperskou trojici i náhradníky.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek v utkání 4. předkola Konferenční ligy proti Tobolu Kostanaj.

Článek

Kostanaj (od našeho zpravodaje) - Západočeši si i přes inkasovaný gól v závěru vytvořili do odvety play off Konferenčí ligy příjemnou pozici.

Jak výsledek 2:1 bezprostředně po utkání berete?

Jsme rádi, že jsme vyhráli posedmé v řadě. Určitě pro nás dobrý výsledek, výhra na horké půdě je cenná. Nicméně není rozhodnuto. Potvrdilo se, že máme nepříjemného soupeře, který zvolil štiplavé zbraně jako vysoký presink a agresivitu. Často se dostávali po hlavičkových soubojích k odraženým míčům, měli jsme hodně práce. Nebylo to lehké utkání. Pracovaly nám dobře řady, kvalitně jsme bránili. Když jsme se dostali na míč, uplatňovali jsme své přednosti, třeba kombinační složku.

Souhlasíte, že pomohlo střídání v 56. minutě, kdy na hřiště přišli Tomáš Chorý a Adam Vlkanova?

Naše hra se zvedla. Byly z toho obě dvě naše branky. Mrzí mě ale penalta v závěru. Neměli jsme se dostat pod tlak. Pak nešťastná ruka Lukáše Hejdy, kterou rozhodčí posoudil, jak posoudil. Byl zde VAR, ale šel proti nám. Výhru o jeden gól bychom před utkáním brali, ale mrzí nás ta korekce v závěru, bez ní by byl výsledek příjemnější.

Věděli jste hned, že bude penalta?

Když se sudí jde podívat k obrazovce, většinou to nedopadá dobře. V tu chvíli jsem věděl, že pravděpodobně přijde penalta a soupeř dostane šanci. Celá podstata je ale v tom, že se nic takového nemělo stát, měli jsme lépe bránit a nedostat se pod tlak. Celkově byl závěr hodně emotivní.

S výkonem sudích jste jinak spokojený?

Myslím, že pískali dobře. Nechali volný průběh důrazné hře, šetřili kartami. Je to jejich pojetí a nemám s tím problém.

Foto: Jiří Lizec

Choreo fanoušků Tobolu Kostanaj před utkáním s Viktorií Plzeň

Pochválíte hráče za dodržování taktických pokynů hlavně směrem do obrany?

Hraje se dvojutkání, základní záměr byl zápas dobře odbránit. Věděli jsme, že naše útočná schopnost je tak kvalitní, že se do šancí dostaneme, což se potvrdilo. Podařilo se nám solidně ubrzdit protiútoky soupeře, v tomto nemám týmu moc co vytknout. Myslím ale, že jsme byli horší v útočných soubojích. Chtěli jsme si odvést dobrý výsledek, což se podařilo, proto musím tým pochválit.

Předpokládám, že do odvety si věříte. Musíme, samozřejmě. Budeme doma, bude plná arena, diváci nám pomohou. Naše sebedůvěra je jako před utkáním, máme víru sami v sebe.

Těší vás výhra i s ohledem na český koeficient, který často sám zmiňujete?

Určitě. Je to zase malá troška do mlýna českého fotbalu. Výhra se počítá, pro koeficient pozitivní a dobrá zpráva.

Zdá se, že defenzivní trojice Lukáš Hejda, Sampson Dweh a Robin Hranáč hraje stále lépe. Našli jste optimální složení obrany?

Na nich to dnes hodně stálo. Jsou to kluci, kteří mají individuálně velmi dobrou kvalitu, pohyblivost, důraz i skokanské schopnosti. Tam ti to sedá, pozitivní zpráva z posledních zápasů.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Plzeňský záložník Lukáš Kalvach v zápase 4. předkola Konferenční ligy.

Nemáte občas hrůzu ze „zidanovek“, které předvádí Dweh?

Má to v rejstříku, dělá je i na tréninku. Vždy jsou na hraně velkého rizika a zatím mu vychází. Nemohu ale říct, že to vidím rád.

Líbil se vám výkon Cadua, jenž vstřelil svůj první gól v dresu Plzně?

Pochválím ho hlavně za to, že mě poslouchá. Po zápase s Olomoucí jsem mu vytýkal, že při jedné situaci měl být na zadní tyči. Vzal si to k srdci a dnes byl na správném místě.

Plzeň čeká soupeř z Kazachstánu. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Berete stále jako správné rozhodnutí, že Plzeň odložila víkendový duel s Mladou Boleslaví?

Vzhledem k tomu, že cesta do Kazachstánu je velmi náročná, možnosti jsme rádi využili. Vrátíme se v pátek večer a hrát v neděli je z hlediska přípravy a regenerace nemožné.

Reklama