Hlavní obsah

Plzeňský Šulc byl arogantní, dostal přes čumák, myslí si experti. Na Buchu pějí chválu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elixír mládí na fotbalovou Viktorii Plzeň funguje. V dresu Západočechů září v poslední době Pavel Bucha i Pavel Šulc. Slova chvály chrlí na zmíněné duo v pořadu Přímák známý kouč František Straka. „Bucha už je několik let špičkovým hráčem. Když zůstane zdravý, je schopen Plzeň táhnout a dirigovat,“ věří. Na adresu Pavla Šulce také padají pochvalná slova. „Čekal, že se ve Viktorce prosadí dřív, ale musel na hostování, dostal přes čumák, a to mu pomohlo,“ myslí si Robert Neumann, fotbalový expert Sport.cz.

Přicházejí plzeňské časy Pavla Buchy? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Straka si všímá toho, že je Bucha jiným typem lídra, než byl třeba v minulosti Pavel Horváth. „Není to takový plejer, ani člověk, co by tým pořád dirigoval. Bucha je spíš nenápadný, ale hodně efektivní. Dokazuje svoji geniálnost, má výbornou střelu i výběr místa,“ tvrdí kouč s tím, že v hráči vidí potenciál pro národní tým.

A co druhý ze zmíněných záložníků? Pavla Šulce prý Straka dobře zná, „Byl to arogantní klučík, který si myslel, že všechno ví a všechno zná. Měli jsme spolu malé extempore, všechno jsme si vyříkali,“ usmívá se známý kouč, aniž by více prozradil, oč šlo.

Proměna plzeňského Pavla Šulce a jeho hattrick. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Pavlovi se říkalo pařič. On při těch příležitostech, které měl, tak se o ně nervozitou a zbrklostí připravoval. Je to přitom schopný hráč, co pomalu vyzrává. Hráči kolem něj mu asi taky dali čočku, aby přistál na zemi a dostával se krok za krokem do top formy,“ hlásí Straka s tím, že i Šulc má podle něj před sebou velkou fotbalovou budoucnost. „Je to borec.“

Plzeň čeká soupeř z Kazachstánu. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Podle novináře Neumanna pomohla Šulcovi na cestě vzhůru zmíněná hostování. „Tam se obouchal, je i psychicky odolnější,“ myslí si bývalý prvoligový hráč Neumann. I on vidí v obou fotbalistech potenciál směrem k národnímu týmu.

Ve čtvrtek mohou oba hráči ukázat své umění v utkání Konferenční ligy, kdy Plzeň čeká zápas na horké půdě Tobolu Kostanaj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.