Hlavní obsah

Petr Mikolanda: Sor přesahuje Slavii i Konferenční ligu. Ale až další měsíce rozhodnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Potřetí z posledních čtyř startů v pohárové Evropě prošla fotbalová Slavia Praha do čtvrtfinále soutěže. Zatímco v předešlých případech se jednalo o Evropskou ligu, letos bude klub z Edenu mezi osmi nejlepšími v Konferenční lize. Jak moc je třetí soutěž zřízená UEFA prestižní či o produktivitě útočníka Sora hovořil v podcastu Bodlo na webu Sport.cz bývalý fotbalista Petr Mikolanda.

Foto: Sport.cz s Právo

Hostem podcastu Bodlo byl Petr Mikolanda.

Článek

„Všichni byli hodně skeptičtí a nedávali soutěži velkou váhu. Teď je Slavia mezi osmi nejlepšími a vlastně mezi čtyřiadvaceti nejlepšími týmy Evropy. Jsem skutečný hrdý, že český fotbal má v takové společnosti zastoupení," říká Petr Mikolanda.

„Zejména jakým způsobem Slavia přešla do další fáze je neuvěřitelné. V obou zápasech se prezentovala skvěle. Slavia jde správnou cestou," chválí bývalý útočník, který má zkušenosti z anglických soutěží.

Při konfrontaci s Lincem se jako obrovský kauf opět ukázal útočník Sor, jehož Slavia v zimě angažovala z Baníku Ostrava a mnozí zpochybňovali investovanou částku přesahující dvacet milionů korun. „Převyšuje Slavii i Konferenční ligu," míní Petr Mikolanda.

Oceňuje, jak Slavia doplňuje kádr o africké hráče. „Pro domácí scénu si vystačíte s českými či slovenskými hráči. Ale pro evropský fotbal potřebujete mezinárodní enklávu, a ještě ji musíte dobře kooperovat a vést. To nadstandardní, co má Olayinka či Sor u českých hráčů nenajdete," přemítá Mikolanda.

Současně připomíná případ Simy, který před pár měsíci ve Slavii zářil, ale rychle zmizel v Anglii. „Být manažerem klubu a dostat nabídku, tak ho rovněž prodám. Nejsem si jistý, že tihle hráči jsou schopní dokazovat dlouhodobě tak vysokou kvalitu. V Ostravě hrál Sor na jiné pozici, měl jinak nastavenou hlavu. Teď se mu během měsíce kompletně otočil život, co se týče fotbalu, soukromí, prostě všeho. Dalších pět měsíců v mých očích rozhodne, jestli přesun zvládne," dumá Mikolanda.

Je zvědavý, jak se Sor s přesunem popasuje. „Je něco jiného být v Ostravě, prakticky bez kamarádů. A pak se přesunout do Prahy. Jde i o nastavení finančních odměn. Každý z těch hráčů je originál. Všichni se chtějí určitě dostat ze Slavie do jiných, větších klubů. Agent už avizoval, že je o Sora zájem. A tito hráči jsou hodně chytlaví. Když vím, jak dokázal hrát za Baník špatně, tak mám zdvižený prst."

Reklama

Související témata: