Hlavní obsah

Kuka: Feyenoord má obrovskou sílu, ale dá se s ním hrát. Vyloučení Plavšiče? Úlet rozhodčího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z Feyenoordu nadšený není, ale bývalý útočník fotbalistů pražské Slavie Pavel Kuka cítí, že jeho následovníci v červenobílých barvách mají šanci proniknout přes nizozemského soupeře do semifinále Konferenční ligy.

Těžký soupeř, ale máme velkou motivaci jim to vrátit, reagují na los hráči SlavieVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

„Vidím to naprosto vyrovnaně," říká Kuka pro Sport.cz. Vrací se i k divoké osmifinálové odvetě v Rakousku proti Linci, kde sešívaní ztratili dvoubrankové vedení, prohráli 3:4 a přišli o dva vyloučené hráče.

Co říkáte na Feyenoord jako čtvrtfinálového soupeře Slavie v Konferenční lize?

Ani atraktivní, ani lehký soupeř. Viděli jsme, že Feyenoord má obrovskou sílu. Na druhou stranu je to soupeř, se kterým se dá hrát. Dá se přes něj postoupit.

Jak postupové šance vidíte?

Naprosto vyrovnaně. Obě mužstva mají stejné možnosti, rozhodne momentální forma jednotlivých hráčů v obou zápasech.

Jaký dojem na vás dělal Feyenoord v podzimních zápasech proti Slavii?

Určitě je silnější doma. Tam těžili ze svých herních kvalit a prostředí. Fanoušci na stadionu je fakt hnali. Feyenoord dostal Slavii jako jeden z mála soupeřů pod obrovský tlak, nemohla se z toho v podstatě dostat. Ale pak jsme viděli, že i Feyenoord měl určité díry v obraně a také v systému. Druhá půle v režii Slavie.

Těžký soupeř, ale máme velkou motivaci jim to vrátit, reagují na los hráči SlavieVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Poučí se Slavia z první zkušenosti v Rotterdamu?

Určitě na to bude připravená, ale je otázka, jestli na to bude schopná reagovat. Uvidíme, jaké bude složení mužstva, protože pro ni bude těžké dát dohromady zadní řady.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Kuka zdraví fanoušky Slavie.

Jaké to je, když se stejní soupeři v evropských pohárech v jedné sezoně potkají na podzim a pak zase na jaře?

Nepříjemné, zvlášť pokud tam zažijete poločas jako Slavia na podzim v Rotterdamu. Než se jí podařilo ve druhé části hru vyrovnat, moc se jí tam nedařilo. Není příjemné si to zopakovat. Navíc teď bude mít problémy po vyloučeních v odvetě proti Linci, nepotkává ji tenhle střet v nejlepším rozpoložení.

Takového soupeře jsme si moc nepřáli. Aspoň, že odvetu hrajeme doma, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Je pro ni závěr čtvrtečního zápasu v Rakousku varováním?

Varování ani ne. Ty věci se staly za stavu, který byl prakticky rozhodnutý... Byla to škoda, asi přišla malá nekoncentrovanost. Ale už se to nedá vrátit, Slavia musí hledat řešení, jak ztráty nahradit.

Chovali se Aiham Ousou a Srdjan Plavšič v situacích, kdy byli vyloučeni, naivně?

V případě Plavšiče bych řekl, že o červenou kartu vůbec nešlo. Byl to zbytečný úlet rozhodčího (Lawrence Visser z Belgie). Zbytečná byla druhá karta pro Ousoua, ale první jeho zákrok podle mě na žlutou kartu nebyl. Rozhodčí trestal přísně, zdálo se mi to zbytečné, zvlášť za stavu, který byl.

Reklama

Související témata: