Hlavní obsah

Lepší než sex! Římané prožívají fotbalovou extázi

Je v tom notná dávka symboliky. Jako historicky první vítěz fotbalové Konferenční ligy budou navěky známi fotbalisté AS Řím a jejich domovské „Věčné město" po čtvrtečním finále zachvátily extaticky bouřlivé oslavy první evropské trofeje v historii klubu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci po triumfu AS Řím ve finále Konferenční ligyVideo: sntv

 
Článek

„Za tohle vděčíme José Mourinhovi. To on přišel a dovedl nás k triumfu. Navíc to ve své kariéře dokázal popáté. Opravdová legenda," slzeli římští fanoušci přímo v Tiraně, kde se finálový duel s Feyenoordem Rotterdam ve čtvrtek odehrál.

„Tohle je lepší než sex! Lepší než sex! Jsme absolutně šťastní!" burácel jeden z příznivců AS před stadionem.

Zatímco v albánském hlavním městě sledovalo zápas na vlastní oči 21 tisíc diváků, na Olympijském stadionu v Římě se sešlo 50 tisíc fanoušků při sledování přenosu na velkoplošných obrazovkách.

A vítězná euforie se pochopitelně po utkání přelila i do ulic, které už byly svědkem nejedné historické události. Oslavy evropské pohárové trofeje v rukou AS ale město na Tibeře zažilo úplně poprvé.

Vlajky, pyrotechnika, ulice ucpané troubícími auty a kličkujícími skútry. Řím po triumfálním tažení svěřenců trenéra José Mourinha čekala dlouhá noc...

Reklama