Hlavní obsah

Na soupisce Slavie pro 2. předkolo Konferenční ligy scházejí Tecl či Ševčík

Na soupisku slávistických fotbalistů pro dvojzápas 2. předkola Evropské konferenční ligy s gibraltarským outsiderem St Joseph's se nedostal zkušený útočník Stanislav Tecl, schází i středopolař Petr Ševčík. Pražané odletěli ke čtvrtečnímu úvodnímu duelu vpodvečer, jako tradičně při venkovních pohárových duelech vyrazili s dvoudenním předstihem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl na soupisce Slavie chybí

Článek

Na soupisce Slavie pro 2. předkolo figuruje všech šest letních posil - obránci David Douděra a Eduardo Santos, křídelník Ewerton, útočník Václav Jurečka a záložníci Matěj Valenta s Christem Tiéhim. Vedle Tecla s Ševčíkem naopak chybějí také dlouhodobě zranění obránci Jan Bořil s Davidem Hovorkou, pravý bek či záložník Lukáš Masopust nebo srbský křídelník Srdjan Plavšič, který je na odchodu z klubu.

"Vždy se to odvíjí od momentální formy hráčů. Je to jen na tenhle dvojzápas, když postoupíme, čeká nás Panathinaikos Atény. Tam budeme soupisku tvořit znovu," uvedl pro klubovou televizi asistent slávistického trenéra Zdeněk Houštecký.

"Teď jsme na soupisku dali i Tarase Kačarabu a Kubu Hromadu, kteří mají trest, aby se jim vymazaly zápasy, ve kterých musejí stát. Pak se kvůli tomu nevešli na soupisku další hráči. Konkurence je tu obrovská," dodal Houštecký.

Slavia je proti třetímu týmu uplynulé sezony gibraltarské ligy jasným favoritem. Celek St Joseph's v úvodním předkole Evropské konferenční ligy překvapivě vyřadil severoirský klub Larne. Gibraltarský klub hraje domácí zápasy na stadionu pro pět tisíc diváků a s umělou trávou.

"Měli jsme z toho jejich zápasu video, které připravil (asistent) Jarda Köstl, jsou na tom technicky slušně. Oba dva soupeři byli vyrovnaní. Budeme určitě hrát do plné obrany, kterou budou mít zajištěnou. Pro nás je tam nezvyklá umělá tráva, takže uvidíme až na místě. Ale tenhle zápas je povinnost zvládnout a dostat se dál," poznamenal Houštecký.

Slávisté odletěli do Málagy, odkud se následně přesunou do Gibraltaru. Český vicemistr ve středu absolvuje tradiční předzápasový trénink, utkání má výkop ve čtvrtek v 19:00 SELČ.

Reklama

Související témata: