Hlavní obsah

Najde Vrba pro Spartu pohárový faktor X? Postup Slavie je blízko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápas o setrvání v pohárově Evropě čeká obě pražská S. K postupu do osmifinále fotbalové Konferenční ligy má lépe nakročeno Slavia, která v prvním utkání na hřišti Fenerbahce zvítězila 3:2. Sešívání jsou v Edenu mírným favoritem v kurzu 2:1. Na výhru tureckého velkoklubu je vypsán kurz 3,95:1, na remízu 3,35:1. Sparta po špatném výkonu na domácím hřišti podlehla Partizanu Bělehrad 0:1. Na srbské půdě není favoritem, na výhru Letenských je vypsán kurz 4:1. Vítězství bělehradského celku se sází v kurzu 2:1 a remíza 3,3:1.

To, že odvetu hrajeme doma, navíc s fanoušky, je pro nás plusem, věří Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Pohárové cesty obou českých zástupců se večer nejspíš rozdělí a Slavia bude s velkou pravděpodobností opět úspěšnější než její velký domácí rival Sparta.

Slavia má za sebou úspěšný zápas v Istanbulu i vyhrané vršovické derby proti Bohemians. Kurz 1,11:1 pasuje sešívané do role jednoznačného favorita na postup. S tím souvisí i preference tipérů, na výhru domácích jde 90 % sázek. Triumf Fenerbahce odhadují 4 % sázkařů, v remízu doufá zbývajících 6 %.

O sestavě pro odvetu s Fenerbahce má Slavia jasno. Jak do ní zapadá Stanislav Tecl?Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Sešívaní před týdnem v Turecku opět potvrdili, že jsou pohárovým týmem. A taky mužstvem, které si prostě dokáže poradit za každé situace. I bez klíčových ofenzivních hráčů podzimu Stanciua a Kuchty porazili slavné Fenerbahce. A to je vizitka kvality, ať už jsou na tom Turci v současnosti jakkoliv," oceňuje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„Doma už by to Slavia měla nějak uhrát," dodává ke zcela nízkému postupovému kurzu.

„Slavia je blízko postupu, do karet jí hraje především nedůrazná turecká obrana. Přesto nemůže doma nic podcenit, Fenerbahce je v této sezoně silnější ve venkovních zápasech. Pro Slavii proto může být požehnáním návrat obránce Alexandra Baha. Čekám otevřený zápas, ve kterém každý ze soupeřů vstřelí minimálně jeden gól," avizuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Sešívaní se evidentně opět dostávají do formy. „Pražané v Turecku odehráli dobrý zápas, což jim nahrává, stejně jako domácí prostředí a fanoušci. Očekává se, že v zápase padnou alespoň dva góly," říká Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Vzepře se Sparta osudu?

Spartě tipéři velké šance nedávají, na její výhru sází pouhých 15 % z nich. Na triumf Partizanu směřuje 80 % vkladů, na remízu jde 5 % sázek. Kurzy na postup se po prvním zápase výrazně přiklonily k srbskému celku, na jehož posun do osmifinále je vypsán kurz 1,1:1. Postup Sparty je ohodnocen kurzem 6:1.

Spartě zkrátka nezbývá než oplatit Partizanu prohru z Letné, jinak končí. Trenér Vrba dokázal kdysi s Plzní vybojovat na hřištích soupeřů velké zápasy. Že by to dokázal i se Spartou?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Čvančara ze Sparty během utkání Konferenční ligy proti Partizanu Bělehrad.

„Šlo by o velké překvapení pro všechny. Spartě pořád chybí jakýsi faktor X, který kdysi měla Plzeň a v posledních letech k němu dospěla i Slavia," přemítá Urbanec.

„Letenským se sice podařilo ubránit útočníka Ricarda Gomese, několika chybami se však připravili o příznivý výsledek do odvety. Sparta potřebuje pro jistý postup vstřelit aspoň dva góly, na tento přesný počet branek je vypsán kurz 4,85:1. Svěřenci Pavla Vrby budou muset útočit, Partizan se pokusí jejich výpady trestat z brejkových situací. Pokud se na Letné nechtějí rozloučit s pohárovou Evropou, musejí se vzepřít osudu, vše totiž zatím hraje do karet Partizanu," přidává se Hanák.

Zatímco Slavii sázkoví experti posílají dál, odvetu sparťanů optimisticky nevidí. „Fanoušci Sparty věří, že se Vrbův tým dobře připraví a uvidíme tak jiný výkon než v prvním zápase. Favoritem je však lídr srbské ligy, jehož určitě požene vpřed i atmosféra na tribunách. Na Partizan jde u nás 77 % vkladů," potvrzuje Světlíková.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články