Hlavní obsah

Nepochopitelné a na této úrovni nepřípustné, vytočil Trpišovského vyrovnávací gól

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Neskrýval rozčarování. Slavia sahala v pátém utkání Konferenční ligy proti Feyenoordu Rotterdam po vítězství, jenže v nastavení inkasovala a musela se spokojit s remízou 2:2. „Vře to ve mně. Měli jsme zápas dohrát jinak," zlobil se Jindřich Trpišovský, trenér Pražanů, kteří nyní k postupu do jarní fáze potřebují bodovat v posledním utkání skupiny na hřišti Unionu Berlín.

Obrovskou chybou v nastavení jsme si nechali utéct vítězství, štve Jindřicha TrpišovskéhoVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Jste hodně rozčarovaný ze způsobu, jakým váš tým sehrál závěr zápasu proti Feyenoordu Rotterdam?

Výsledek a zkrat při druhém inkasovaném gólu, to jsou dvě obrovská zklamání. Kdybychom inkasovali po parádní trefě z dálky nebo po souboji, který nejde ubránit, ale tohle... Takový gól nemůžeme dostat. Šlo o absolutně jednoduchou situaci. Inkasovat z ní na této úrovni je prostě nepřípustné! Spousta práce a úsilí přišla vniveč. Ten gól je nepochopitelný, laciný.

Byl velký problém v absenci Alexe Baha, který musel kvůli zranění krátce před inkasovanou brankou střídat?

Ano. Ukázal, co je potřeba pro velké evropské zápasy. Rychlost, odolnost, dobré čtení hry. V křídelních prostorech byl nejnebezpečnějším hráčem. A právě tam se rozhodovalo. Ostatní naši hráči tam tak nebezpeční nebyli. Byl na trávníku jednadevadesát minut a situace, z které jsme inkasovali vyrovnávací gól, nenastala ani jednou. Po jeho střídání jsem prostřednictvím Traorého upozorňoval Ekpaie, aby si nenechal zaběhnout některého z protihráčů za záda. A čtyřicet vteřin poté inkasujeme.

Neměl by tým vašeho kalibru zvládnout vyvrcholení utkání s těsným náskokem a v početní převaze přeci jen lépe?

Měli jsme si vytvořit více situací pro třetí gól. Nebo jsme měli více času trávit na polovině soupeře, aby byla v permanenci obrana soupeře. Hráli jsme proti deseti, ale v posledních dvaceti minutách byli nejvytíženějšími hráči naši stopeři a museli řešit desítky obranných situací. To je neuvěřitelné. Chyběl nám třetí gól. Podstupovali jsme riziko, abychom se dostali přes první linii soupeře, jenže pak jsme dělali nevynucené chyby a zase se vše valilo zpátky. Feyenoord ukázal mimořádnou kvalitu. Šlo o jednoho z nejkomplexnějších soupeřů, který v Edenu za poslední roky hrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fredrik Aursnes (vlevo) z Feyenoordu a Tomáš Holeš ze Slavie.

S ohledem na výhru Unionu Berlín v souběžně hraném utkání proti Maccabi Haifa nesmí váš tým v závěrečném utkání skupiny na německé půdě prohrát. Ale ani v případě vaší výhry nad Feyenoordem by situace nebyla odlišná, takže z hlediska postupových nadějí vlastně nejde o dramatickou ztrátu.

Ale jde, protože jsme ztratili body pro klubový i český koeficient. A v neposlední řadě jsme chtěli vyhrát kvůli lidem, protože na dlouhou dobu šlo o poslední zápas před plným stadionem. Je jasné, že nemůžeme v Berlíně kalkulovat. A to je možná dobře.

Štve vás hodně, že kvůli vyhlášení nouzového stavu bude už váš další zápas proti Teplicím s omezeným počtem diváků?

Jsem zklamaný. Doba je složitá, všechno trvá dlouho. Restrikce při minulém nouzovém stavu z mého pohledu ničemu nepomohly. Zákazů je moc, což nikomu nepřidá. A teď ještě omezení zábavy, kterou fotbal představuje...

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články