Hlavní obsah

Osasuna zvrátila trest od UEFA a může hrát Konferenční ligu

Fotbalový klub Osasuna Pamplona se přece jen představí v Konferenční lize. Sedmý tým uplynulého ročníku španělské ligy začátkem července vyřadila z pohárů evropská asociace UEFA za aféru s ovlivňováním zápasů z let 2012 až 2014, proti čemuž se klub odvolal k arbitrážnímu soudu CAS.

Foto: Profimedia.cz

Osasuna Pamplona se přece jen představí v Konferenční lize

Článek

"Ve světle nových důkazů poskytnutých klubem UEFA uznala, že Osasuna byla obětí událostí, k nimž došlo téměř před deseti lety, a ocenila iniciativu klubu, aby se vysvětlily," uvedla dnes Pamplona na klubovém webu. "Proto UEFA pokládá Osasunu za vhodného účastníka této sezony evropských pohárů," dodal klub.

UEFA před třemi týdny vyřadila klub z evropských soutěží vzhledem k tomu, že její pravidla umožňují trestat týmy zapletené do korupce od dubna 2007. Osasuna nehrála soutěže UEFA od sezony 2006/07. Do Konferenční ligy se zapojí v posledním předkole.

Španělský klub zároveň uvedl, že UEFA s ním zahájila disciplinární řízení kvůli tomu, že se mezitím obrátil i na civilní soud. Výsledek řízení nicméně Osasunu o start v Konferenční lize už nepřipraví.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.