Hlavní obsah

Zvěř! West Ham slíbil potrestání fanoušků, kteří v Edenu házeli kelímky

Vedení West Hamu United po finále fotbalové Evropské konferenční ligy odsoudilo chování některých svých fanoušků, kteří během zápasu v pražském Edenu házeli na hřiště kelímky a způsobili kapitánovi Fiorentiny Cristianu Biraghimu krvavé zranění na hlavě. Viníky slíbilo potrestat. Prezident poraženého klubu Rocco Commisso označil příznivce Kladivářů za zvěř.

Největší úspěch kariéry a pohádka, tak popisuje vítězství v Konferenční lize Tomáš Souček. Slavil i v mixzoněVideo: Sport.cz

 
Článek

"Takovéhle jednání do fotbalu nepatří a v žádném případě nereprezentuje hodnoty našeho klubu a drtivé většiny našich příznivců, kteří se tento týden v Praze chovali vzorně, stejně jako celé naše poslední dvě sezony v evropských pohárech," uvedl klub v prohlášení, které citovala agentura Reuters.

"V souladu s naším postojem nulové tolerance předáme policii informace o každém, koho se podaří identifikovat, a dostane zákaz na dobu neurčitou. Nebude smět na londýnský stadion a cestovat s klubem," oznámil čerstvý vítěz Konferenční ligy, jehož spolumajitelem je český miliardář Daniel Křetínský.

Chování fanoušků West Hamu ostře odsoudil šéf Fiorentiny Commisso. "Mluvil jsem s šéfem Premier League a řekl jsem mu, že jsou to všechno zvířata vzhledem k tomu, jak se chovali k našim fotbalistům. (Útočník Luka) Jovič má zlomený nos, potom Biraghi. Nebylo to fér," citovala italská média amerického miliardáře italského původu.

Fanoušci West Hamu slavili v centru Prahy dlouho do nociVideo: Pavel Jaňurek, Sport.cz

Zatímco Biraghiho zranili vhozeným předmětem fanoušci, Jovič dostal pár sekund před koncem prvního poločasu úder do nosu od protihráče. Srbský útočník za bezbrankového stavu doklepl míč hlavou do sítě, gól ale kvůli jeho ofsajdovému postavení neplatil. Do druhého dějství kvůli zranění už nenastoupil.

West Ham díky vítězství 2:1 získal první velkou evropskou trofej po 58 letech. Rozhodl o tom gól Jarroda Bowena z 90. minuty.

Fanoušci na Staroměstském náměstíVideo: Sport.cz

V noci po utkání se slavící fanoušci United v centru Prahy střetli s policií, která se jim snažila bránit v odpalování světlic. Ve středu odpoledne před zápasem policisté zadrželi 16 příznivců Fiorentiny, kteří napadli fanoušky West Hamu v baru a několik jich zranili.

Reklama