Hlavní obsah

Postup Plzně přes Brest je tutovka, Slovácko proti Plovdivu lehkým favoritem

Praha

Fotbalisté Viktorie a Slovácka se večer pokusí o vydařený start, jehož cílem je postup do základní skupiny nově vzniklé Konferenční ligy. Los druhého předkola byl k Plzni milosrdný a doma se střetně s běloruským Dynamem Brest. Pro viktoriány je postup do skupiny nutností, bez evropských pohárů jsou již dlouhou dobu a pro domácí kasu jsou peníze od UEFA zásadní. Na postup Plzně bookmakeři nasadili kurz 1,03:1, zatímco na Dynamo se sází v poměru až 12:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec, kapitán Viktorie Plzeň.

Článek

Los přihrál Viktorii ideální šanci učinit první důležitý krok.

„Na výhru Plzně u nás sází 100 % tipujících, Brestu na západě Čech nedávají šance. Slovácko bez zkušeností z Evropy bude mít proti Plovdivu úkol mnohem složitější. Ale v tabulce kurzů na postup je na tom Slovácko dobře, bookmakeři jej favorizují," hlásí Jiří Hadrava z Tipsportu.

Viktoria Plzeň představuje dresy na novou sezonuVideo: FC Viktoria Plzeň

O tom, že by svěřenci kouče Bílka v duelu neměli zaváhat, jsou tedy sázkaři přesvědčeni.

„Plzeň v přípravě neprohrála, je ale třeba říct, že její formu neprověřil žádný top tým. Pro duo Bílek, Horváth bude zápas s Brestem zásadní, nic než výhru, si vedení klubu určitě nepřipouští. Viktorku bohužel trápí poměrně široká marodka, bude jí chybět kvůli zdravotním potížím pět hráčů užšího kádru včetně Hejdy, Buchty nebo Kalvacha. Domácí může svazovat, že sezonu bez evropských pohárů si už nemohou dovolit," přemítá Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Plzeň v přípravě porazila Příbram, Trnavu, Tulu nebo Ufu. U Brestu se naopak o formě mluvit nedá. „Viktoria je velký adept na postup i pro sázkaře, kteří dále hodně sázejí, že dá Plzeň s kurzem 1,34:1 minimálně dva góly," přidává se Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Zápas bez vyloženého favorita

Slovácko se díky skvělé jízdě v minulé sezoně podívá po osmnácti letech do fotbalové Evropy. Nečeká ho ale nic lehkého, v Bulharsku ho přivítá Lokomotiv Plovdiv, který hraje předkola evropských pohárů pravidelně. Zápas nemá vyloženého favorita, na postup Slovácka je aktuálně vypsán kurz 1,70:1, na Plovdiv je možné vsadit v kurzu 2,03:1.

Slovácko si získalo mezi sázkaři díky skvělé minulé sezoně slušnou popularitu, jeho postup do dalšího kola pak sázkaři vidí nadějně. Jde na něj 80 % vkladů, na Lokomotiv 20 %.

„Slovácko čeká zřejmě nejtěžší možný soupeř, který přicházel při losu v úvahu. Chybět mu bude Evropou ostřílený Petržela, může se ale spolehnout na Michala Kadlece, který nastoupí s kapitánskou páskou. Plovdiv nikdy do základních skupin pohárů nepostoupil, dvojzápas nemá výraznějšího favorita, ale výsledky Slovácka z přípravných zápasů naznačily, že při troše štěstí ho můžeme vidět v dalším kole," věří Hanák.

„Zatím 65 % sázkařů tipuje v kurzu 1,90:1 výhru Lokomotivu, 11 % lidí má na tiketu remízu 3,54:1 a 24 % sázkařů fandí Uherskému Hradišti s kurzem 3,45:1. Někteří tipéři věří, že Slovácko ukáže své kvality a sázejí na postup týmu z Moravy s kurzem 1,85:1," rekapituluje Světlíková.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články