Hlavní obsah

Radní souhlasili se záměrem pořádat finále Konferenční ligy v Praze

Radní hlavního města Prahy v pondělí souhlasili se žádostí Fotbalové asociace České republiky (FAČR) kandidovat na pořadatele finále fotbalové Evropské konferenční ligy v roce 2023. Magistrát vytvoří pracovní skupinu, která se okolnostmi pořadatelství bude zabývat. Novinářům to řekl radní Vít Šimral (Piráti). O pořadatelství se Praha utká s Izraelem, Kyprem, Řeckem, Severním Irskem a Slovenskem. Pokud by česká metropole s kandidaturou uspěla, odehrál by se zápas na největším stadionu v zemi v Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stadion Slavie - ilustrační snímek.

Článek

"UEFA nás požádala o letter of intent (dohoda o dohodě budoucí) podle poměrně striktních požadavků, které se shodují s kandidaturami jiných měst. Uvědomujeme si, že pro UEFA je to významná událost, proto je nutné, aby už nyní město deklarovalo svou plnou spolupráci," řekl Šimral.

Město kvůli případnému pořadatelství založí zvláštní pracovní skupinu, která bude řešit otázky například dopravy nebo nasazení záchranářů. Zároveň ve zmíněném dokumentu deklaruje, že nebude město klást překážky pro konání a že svůj nynější souhlas nevezme zpět. "Je třeba, aby už nyní město deklarovalo svou připravenost. Požadavky nejsou přesně specifikovány, ale je tam, že poskytne plnou kooperaci. Zvládli jsme v minulosti mimo jiné mistrovství světa v hokeji a všechny takové události skončily dobře, takže věřím, že i tady by hostitelství dopadlo dobře," dodal Šimral.

Evropská konferenční liga vznikla jako třetí pohárová soutěž UEFA po Lize mistrů a Evropské lize. V aktuální premiérové sezoně v ní z českých klubů nejdále došla pražská Slavia, která vypadla až ve čtvrtfinále s Feyenoordem Rotterdam. Finále prvního ročníku se uskuteční 25. května v Tiraně.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články