Hlavní obsah

Slavia bude konečně skórovat, Slovácko je v Nice outsiderem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvetnými zápasy za minulý týden pokračuje fotbalová Konferenční liga. Krušné okamžiky zažily české týmy, když v minulých utkáních nevstřelily gól. Slavia i Slovácko na domácích hřištích prohrály 0:1. Ani tentokrát pro Slovácko střet s Nice nevypadá příznivě (8,84:1). Na výhru francouzského týmu je vypsán kurz 1,39:1 a na remízu 4,8:1. Větší šanci uspět má podle bookmakerů Slavia (2,00:1). Na výhru Kluže se sází v kurzu 3,96:1. Remíza je vypsána v kurzu 3,45:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ciprian Deac z Kluže a Moses Usor ze Slavie Praha během utkání základní skupiny Konferenční ligy.

Článek

Slavii se v sázkařských kruzích věří. Přestože doma s Kluží prohrála, berou to fanoušci a sázkaři spíš jako jednorázové selhání a počítají s tím, že v odvetě ukáže pohárovou sílu. Pro bookmakery je Slavia favoritem a vsadilo si na ni 92 % tipérů.

„Jenže Kluž se svým defenzivním stylem může držet sešívané na nule i doma. Navíc Slavia venku letos se silnými protivníky prohrála jak v Plzni, tak teď v Olomouci, která si možná vzala inspiraci, jak hrát proti Slavii právě z výkonu rumunského týmu," přemítá Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Podobný názor ale má jen 8 % sázkařů, kteří tipují výhru Kluže nebo remízový zápas. Také z pohledu skupiny, ve které mají všechny kluby 4 body, zůstává Slavia podle kurzů favoritem na vítězství - 1,75:1 a postup za 1,15:1 je tutovka.

Inkasovaná branka? To byl řetězec chyb, strašně lacinej gól, hodnotí Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

„Slavia před týdnem ukázala, že i ona je na domácím hřišti zranitelná. Výsledek proti Kluži je pro Trpišovského velkou nepříjemností, které nepomohla ani aktuální prohra na hřišti Olomouce. Sešívaní nestíhali zejména v osobních soubojích, a obávám se, že tomu tak bude i v tomto zápase. Pokud chtějí postoupit ze skupiny, nesmějí si dovolit další ztrátu bodů. Očekávám, že oba týmy vstřelí branku v kurzu 1,55:1," radí Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Očekává se, že Kluž bude hrát na remízu, ale tipéři předpokládají, že po dvou smolných zápasech, kdy Slavia nevstřelila branku, bude konečně skórovat, vyhraje a nakonec postoupí. Velká gólová přestřelka se ale zřejmě konat nebude, většinou se sází na to, že neuvidíme dohromady více než tři góly," poukazuje Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Jako jasného vítěze duelu Nice - Slovácko vidí sázkoví experti francouzský celek. Domácí musí hrát na vítězství, situace v čele tabulky je dost vyrovnaná.

„Slovácko sice nepřijelo do Nice na výlet, ale návštěva vyhlášeného středomořského letoviska a zápas tam budou pro český tým zážitek, i kdyby dostal nějaký ten gól navíc," tuší Urbanec.

„O Nice se možná tolik nemluví, ale má neskutečně silný kádr a dokázalo to na jihu Moravy, když poprvé po dlouhé době Slovácko doma svého soupeře nepřehrávalo, přestože bojovalo od první do poslední minuty. Slovácko musí proměnit nabídnuté šance. Tudy vede možná cesta, jak Nice potrápit. V lize teď málem přišlo doma o náskok 3:0. Jinak bude domácím opět stačit i jeden smolný gól v síti Slovácka," dodává Urbanec.

„Slovácko je poslední dobou poněkud malátné. Od poloviny září nebylo schopno vstřelit gól v úvodním poločase, což může být výhodou pro domácí Nice, které, pokud vstřelilo úvodní branku, neprohrálo ve všech dosud odehraných soutěžích. Proto bych neváhal zkusit kurz na výhru domácích v první půli v poměru 1,91:1," navrhuje Hanák.

Vklady na zápas jsou rozloženy jasně, 99 % směřuje na Nice.

„Slovácko sice zahrálo skvělý zápas v Kolíně, kvůli nabitému programu se už ale venku s Nice a Partizanem oslnivé výkony příliš nepředpokládají. Na tiketech se také často objevuje sázka na výhru Nice alespoň o gól s kurzem 1,63:1," doplňuje Světlíková.

Slovácko si může zbytek zápasů v Konferenční lize užít, postup se zdá být ztracen v kurzu 30:1, ale přesto zanechává v Evropě skvělý fotbalový dojem.

Reklama