Hlavní obsah

Slova plná bolesti v přímém přenosu. Zastavme toho šílence, říká kouč Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to moment, který zasáhl srdce nejen fotbalových fanoušků. To vše ještě před tím, než hlavní rozhodčí vůbec pískl do píšťalky a zahájil úvodní osmifinálový duel Konferenční ligy mezi Slavií a rakouským týmem LASK Linec. Asistent hlavního trenéra Jindřicha Trpišovského Jaroslav Köstl totiž v přímém přenosu České televize vyzval k zastavení ruského diktátora Vladimira Putina, který již více než dva týdny se svými vojsky ničí Ukrajinu.

Foto: repro ČT

Jaroslav Köstl v přímém přenosu vyjádřil podporu Ukrajině

Článek

Tradiční předzápasový rozhovor reportéra České televize s asistentem sešívaných Jaroslavem Köstlem na téma úvodního zápasu Slavie s Lincem vyplnil minuty před začátkem osmifinálového duelu Konferenční ligy.

Po probrání sestavy a taktiky, s kterou český mistr na svého rakouského soupeře vyrazí, však přišel hodně nečekaný moment. "Můžu ještě jednu message (vzkaz)?", zeptal se reportéra České televize dvaatřicetiletý trenér.

Vzápětí na kameru ukázal fotku muže ležícího na zemi, který drží malé dítě. "Přišla mi jedna fotka, ono jich je spousta z té situace. Chtěl bych ji ukázat. A teď si tam každý představte svoje dítě nebo svého bráchu a tak dál. Pojďme už někdo zastavit toho šílence," říkal mladý trenér do kamery.

Köstlovo vyjádření není náhodné. Jeho manželka pochází z ukrajinské Oděsy, na Ukrajině se stále ještě nacházejí její příbuzní.

„Nejde jen o to, že se dotýká mojí rodiny. Jde i o náš národ, o celou Evropu. To, co se odehrává na Ukrajině, se týká nás všech, Ukrajinci bojují i za nás. Při zápase umím přepnout, ale někde vzadu v hlavě mi to šrotuje pořád," říkal v jednom z dřívějších rozhovorů trenér.

Slávisté nakonec svým fanouškům i trenérům udělali radost přesvědčivým vítězstvím nad Lincem 4:1, díky němuž mají blízko k postupu do čtvrtfinále Konferenční ligy.

Reklama

Související témata: