Hlavní obsah

Smlouvu s ďáblem jsme bohužel uzavřeli jen na devadesát minut, litoval Šulc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když ho těsně před začátkem prodloužení zabrala kamera, záložník Pavel Šulc se smál. Zatímco jeho plzeňští spoluhráči měli znavené výrazy, on měl pusu od ucha k uchu. Přestože měl za sebou vyčerpávající půlhodinu v oslabení proti výborné Fiorentině a další ho čekala.

Foto: Massimo Paolone, ČTK/AP

Fotbalista Fiorentiny Christian Kouame před brankou Plzně v odvetě čtvrtfinále Konferenční ligy.

Článek

Florencie (od zpravodaje Sport.cz) - „Už v tu chvíli jsme měli za sebou krásný zážitek. Říkal jsem si, že zápas dotáhneme do penalt, že budou všichni čumět. Bohužel,“ vyprávěl Šulc v mixzoně na stadionu Artemia Franchiho po čtvrteční odvetě čtvrtfinále Konferenční ligy, kterou v prodloužení rozhodla Fiorentina dvěma góly.

Bezprostředně po zápase byl mrzutý. Štvalo ho, že když už oslabená Viktoria dotáhla utkání do prodloužení, hned na jeho začátku inkasovala. „Tohle byla obrovská škoda. Ale další dny budeme koukat na vyřazení jinak. Zažili jsme skvělou jízdu, jsme spokojeni. V soutěži jsme prohráli až teď, navíc v prodloužení. Takže to beru tak, že jsme neprohráli celou Konferenční ligu,“ podotkl se Šulc.

Ač ofenzivní hráč, k míči se po vyloučení Cadua z 65. minuty dostal málokdy. Prakticky hodinu odbránil. „Nic frustrujícího v tom nevidím. Fotbal je týmový sport, každý plní roli, kterou má přidělí trenér,“ podotkl čerstvý reprezentant.

Fotogalerie

„Jasně, čelit v deseti Fiorentině bylo nesmírně náročné. Síly docházely, především do ofenzivy. Křeče jsem ale neměl,“ pověděl Šulc, který má životní formu. Celkově dal v rámci všech soutěží v této sezoně 19 gólů. V Konferenční lize už žádný nepřidá.

„Musím uznat, že nás Fiorentina přehrávala a zaslouženě zvítězila. Před prodloužením jsem ale věřil, že to dáme do penalt. Bohužel jsme smlouvu s ďáblem podepsali jen na devadesát minut a ne na sto dvacet,“ uzavřel 23letý záložník.

Reklama