Hlavní obsah

Sparta letí peklu vstříc bez opory i fanoušků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čeká je náročná mise, kterou si před týdnem na Letné sami ještě více zkomplikovali. Fotbalisté Sparty dopoledne odlétají k odvetě dvojzápasu Konferenční ligy proti Partizanu Bělehrad. Po prvním utkání budou na horké půdě dohánět ztrátu 0:1 z domácího prostředí. Do Srbska z hráčů, kteří jsou na soupisce pro evropské poháry, neletí zraněná trojice Pulkrab, Juliš a Čelůstka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Ricardo Gomes z Partizanu a Ondřej Čelůstka ze Sparty během utkání Konferenční ligy v Praze.

Článek

První domácí zápas nedohrál, deset minut před koncem musel být střídán. Nejzkušenější stoper týmu Ondřej Čelůstka je znovu na marodce a zůstává doma. Do Bělehradu naopak míří i Ladislav Krejčí mladší, který Spartě citelně chyběl v zápasech proti Plzni a Partizanu.

Odveta se hraje ve čtvrtek od 18:45. Stadion může být zaplněný z poloviny, z rozhodnutí místních orgánů na utkání ale nesmějí sparťanští fanoušci. Navzdory omezení kapacity se Pražané chystají na pekelné prostředí.

"Myslím, že to bude podobné jako u nás, i půlka stadionu je výhoda pro všechny hráče. Kvůli lidem hrajeme. Na atmosféru se všichni těšíme," líčí obránce Tomáš Wiesner v rozhovoru pro klubovou televizi.

První utkání vynechal, odpykával si trest za žluté karty. "Hlavně mě mrzelo, že jsem do zápasu nemohl zasáhnout, pomoci klukům, pomoci týmu. Ale vnímal jsem Partizan jako hratelného soupeře, mají místa, kde je můžeme zasáhnout. Jsem přesvědčený, že se nám to povede," doufá český reprezentant.

O víkendu si odpočinul celý tým. Spartě kvůli nezpůsobilému terénu odpadl ligový duel v Jablonci. "Třeba nám delší odpočinek přijde vhod. Mohli jsme mít čistou hlavu na Partizan a pošetřili jsme síly. Snad to bude znát," přemítá Wiesner.

Postup do osmifinále je podle něj stále otevřený. "Pevně věřím, že jedeme do Srbska vyhrát. Sice po prohře nejsme v optimální situaci, ale připravil jsme se na ně dobře. Proto věřím, že vyhrajeme a postoupíme dál."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články