Hlavní obsah

Trenéra výkon nepotěšil, West Ham si ale i tak poradil s Larnakou. Souček odehrál závěrečnou půlhodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v Premier League se zuby nehty drží těsně nad sestupovými pozicemi, vodami Konfereční ligy brázdí fotbalisté West Hamu bez zádrhelů. V letošním ročníku méně prestižní sestry Ligy mistrů a Evropské ligy zatím nepoznali nic jiného, než sladkou chuť vítězství. Naposledy v úvodním duelu osmifinále porazili kyperskou Larnaku 2:0, kouč David Moyes ale s představením svých svěřenců spokojen nebyl. „Těší mě výsledek, i když některé pasáže zápasu jsem si opravdu neužil,“ pravil 59letý Skot, jenž v 60. minutě utkání poslal do hry mimo jiné i kapitána českého národního týmu Tomáše Součka. Jeho reprezentační kolega Vladimír Coufal vinou zranění nefiguroval ani mezi náhradníky.

Foto: Yiannis Kourtoglou, Reuters

Tomáš Souček z West Hamu po zápase s Larnakou.

Článek

Důležitou výhru na hřišti soupeře obstaral Kladivářům útočník Michail Antonio, který v první půli vstřelil obě branky zápasu. Hlavně ta druhá pak byla výstavní, Antonio napřáhl zpoza šestnáctky a odrazem o břevno poslal míč mimo dosah gólmana.

„Dvakrát se prosadil, což je nejdůležitější. V této sezóně mu to tolik nestřílí, takže jsem hlavně rád, že góly pomohou jeho sebedůvěře," doufá Moyes v probuzení 32letého Jamajčana, který byl v minulém ročníku po Jarrodu Bowenovi druhým nejproduktivnějším hráčem West Hamu v Premier League (10+8). V tom současném ale zatím zapsal pouze tři branky a dvě asistence.

Antonio se na jaře pere o místo na hrotu s Dannym Ingsem, dost možná tak svým dvoubrankovým příspěvkem trošku zamotal hlavu trenérovi ohledně výběru základní jedenáctky na nedělní ligovou bitvu s Aston Villou. „Chci konkurenci, ta hráče výkonnostně posouvá. Když naši útočníci dávají góly, máme z čeho vybírat," mlžil šéf lavičky Kladivářů.

Ten oproti víkendovému debaklu na hřišti Brightonu (0:4) udělal v sestavě hned sedm změn, kromě Součka tak zůstali na lavičce například i Lucas Paquetá, Aaron Cresswell či právě zmiňovaný Ings. Značně obměněnému mužstvu se pak podařilo protáhnout šňůru vítězství West Hamu v evropských pohárech na devět utkání, což kouč náležitě kvitoval. „Devět výher, to už je něco. I tentokráte jsem věděl, že nás nečeká nic lehkého, soupeř přeci jen až do pondělí vedl kyperskou nejvyšší soutěž. Důležité bylo, že jsme udrželi nulu vzadu, navíc jsme ještě přidali pár hezkých gólů," těšilo Moyese.

Reklama