Hlavní obsah

V sedmnácti držel ve Florencii palce bráchovi, teď chce plzeňský Kopic její skalp!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na stadionu Fiorentiny byl poprvé ve svých 17 letech. Z hlediště držel palce svému bratru Milanovi, který čelil italského týmu v dresu Mladé Boleslavi. Teď sem záložník Plzně Jan Kopic dorazil v úplně jiné roli. S Viktorií se bude bít s Fiorentinou o semifinále Konferenční ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jan Kopic z Viktorie Plzeň

Článek

Florencie (od zpravodaje Sport.cz) - „Doufám, že bude bouřlivé prostředí, jako když jsem tu byl tenkrát na bráchovi. Chtěl bych, abychom dopadli líp,“ řekl Kopic ve středu ve Florencii. Středočeši v duelu tehdejšího Poháru UEFA padli 1:2.

„V útoku hrál Mutu, velká hvězda. Dával jeden gól. V obraně byl Tomáš Ujfaluši. Na tribuně mi byla hrozná zima. Víc už si nepamatuju,“ smál se Kopic. Na tribuně byl i před týdnem v Plzni, kdy stál kvůli žlutým kartám. Ve čtvrtek bude u toho.

„O to víc se těším. V Plzni jsem si přál, aby kluci uhráli dobrý výsledek, abychom jeli do Itálie se šancí na postup. Podařilo se. Jasně, domácí jsou favoriti, ale my uděláme pro postup maximum,“ podotkl 33letý záložník.

Z týmu soupeře ho zaujal obránce Dodo. Pokud by Kopic nastoupil na levé straně, vycházel by Brazilec na něj. „Na toho bych teda hrát nechtěl,“ konstatoval s úsměvem Kopic, který čtvrtfinálovou odvetu za svůj největší zápas v kariéře nepovažuje. „Hrál jsem několik utkání Ligy mistrů, tohle je Konferenční liga. Ale zase jde o čtvrtfinále. Takže jeden z největších zápasů,“ pravil Kopic.

Reklama