Hlavní obsah

Šmicer: Když Plzeň přejde přes Fiorentinu, kupuju lístky na finále!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zažil smutný víkend. Jeho bývalé kluby nečekanou porážkou dost možná přišly o titul. Liverpool v anglické lize, Slavia v té české. „Liverpool se asi vystřílel na Spartě, pálí neskutečné šance. A Slavia? Hraje o titul, jenže na zápas v Plzni nebyla emočně naladěna, nebyla v něm,“ říká bývalý reprezentační útočník Vladimír Šmicer ve svém podcastu Šmíca z voleje na serveru Sport.cz.

Šmíca z voleje: Když Plzeň přejde přes Fiorentinu, kupuju lístky na finále!Video: Sport.cz

 
Článek

Podobnost s klopýtnutím a špatným výkonem Liverpoolu vidí předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík, který na sociální síti citoval trenéra Jürgena Kloppa. „S takovým výkonem máme vyhrát ligu?“ uvedl německý kouč po prohře s Crystal Palace. Stejně bídně si vedli červenobíli v veděli v Plzni (0:1).

„Sledoval jsem poslední zápasy Slavie s optimismem. Cítil jsem, že z ní jde síla. Navíc Plzeň má nabitý program, ve čtvrtek hrála první čtvrtfinále Konferenční ligy s Fiorentinou. Všichni čekali, že po odpočinku budou jezdit slávisti jako pily, že budou mít víc sil. Jenže nebyli na zápas emočně naladěni, nebyli v něm,“ tvrdí Šmicer.

Podle vicemistra Evropy z roku 1996 je sice Plzeň výtečně organizovaná a pomohl jí i výsledek s Fiorentinou (0:0), nicméně není normální, aby si Slavia ve druhé půli nevynutila jediný faul.

„Když chcete být mistr, musíte tomu jít naproti. Ukázat kvalitu. Přece musíte za poločas udělat aspoň jednu nebezpečnou akci, chodit agresivně do soubojů nebo se pokusit obejít v rychlosti protihráče. Buď ho obejdete, nebo vás fauluje. Plzeň ale pokryla všechno bez problémů, Slavia byla všude druhá. Tohle bylo nepříjemné překvapení,“ kroutí hlavou Šmicer.

Aby se tým dostal emočně do zápasu, potřebuje lídry, vítězné typy. Ty ale podle vítěze Ligy mistrů s Liverpoolem v neděli na hřišti neměla. „V Liverpoolu jsme měli Stevena Gerrarda. Toto jméno není u fanoušků Slavie populární, ale on nás dokázal strhnout a nakopnout, když jsme byli dole. Snažil se vyhrávat souboje, hecovat nás, šel příkladem,“ podotýká Šmicer.

V nejnovějším díle svého podcastu se vyjadřuje obsáhle i k černému týdnu Liverpoolu, který notně ztratil v boji o titul a po domácí prohře 0:3 s Atalantou Bergamo je na pokraji vyřazení z Evropské ligy. A jak vidí někdejší reprezentační útočník šance Plzně ve čtvrteční odvetě na půdě Fiorentiny? „Když to mám vyjádřit procentuálně, tak dám sedmdesát na třicet pro Fiorentinu. Plzeň nemá co ztratit. Kdyby ale přes Fiorentinu přešla, kupuju lístky na finále,“ podotýká Šmicer.

Dva ostřílení fotbalisti, Vladimír Šmicer a Robert Neumann, rozebírají aktuální fotbalové dění.

Pusťte si Šmícu z voleje třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama