Hlavní obsah

Spartu trápí efektivita. Zatím jsme nenašli klíč jak otevřít soupeře, žehrá Hancko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká převaha, gól žádný. Fotbalisté pražské Sparty vstoupili do sezony bezbrankovou remízou s Vikingem Stavanger. Výsledek úvodního utkání 2. předkola Konferenční ligy je pro ně velkým zklamáním. „V přípravě jsme zapracovali na defenzivě, na rozehrávce, abychom se dostali na dostřel, ale v ofenzivě je prostor pro zlepšení,“ kaboní se zastupující kapitán Dávid Hancko.

Jsme zklamaní. Ještě jsem tady nezažil soupeře, kterého bychom takto zavřeli, říká Dávid HanckoVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Také slovenský stoper měl šanci, gól však nedal ani on. Mužstvo se pod taktovkou nového trenéra Priskeho mění, ofenziva mu však dělá problémy.

V součtu se soustředěním v Rakousku jste v posledních čtyřech zápasech vstřelili jen tři góly. Koncovka vás sráží.

Efektivita nás jednoznačně trápí. Viking bránil v zahuštěném bloku, nebyly v něm žádné prostory ke kombinaci. Zatím se nám nepodařilo najít klíč, jak otevřít naše soupeře. Ale změna v naší hře byla jasně vidět. Nepamatuji si, kdy bychom soupeře takhle zavřeli na jeho polovině. Hráli dobře do obrany a okamžitě spouštěli represink. Pozitivní věci, ale převažuje zklamání z výsledku.

Naprosto jsme dominovali. Chyběly nám jen góly, hodnotí svoji premiéru Brian PriskeVideo: Sport.cz

Dá se vysvětlit, proč jste velkou převahu nedokázali využít?

Chybí nám trochu klidu. Uvědomujeme si, že občas ve finální fázi děláme věci moc rychle. Někdy je to zbrklé. Navíc když je hodně hráčů soupeře v boxu, tak nám spoustu střel zblokují. Jako Viking. Střel přímo na branku bychom měli mít určitě víc.

V prvním poločase jste jednu šanci spálil i vy. Co chybělo?

Dát gól... Mrzí mě to, jak byl Viking zavřený, branka by nám pomohla. Místo placírkou jsem míč trefil spíš špičkou, nešlo pořádně zamířit a šlo to okolo brankáře.

Ne finančně, ale sportovně by Spartu bolelo, kdyby nepostoupila v Konferenční lizeVideo: Sport.cz

V Norsku vás čeká odveta na umělé trávě. Domácí remízou jste si dost zavařili.

Těžko říct, výhra by samozřejmě byla lepší. Ale stále jsme jen v poločase, ukázali jsme, že jsme lepší tým. Chyběl nám jen gól. Někdo na umělku nadává, ale pokud bude pokropená, je velmi rychlá. Já na ní vyrostl, takže vím, o čem mluvím. Viking bude muset být aktivnější, což by nám mělo vyhovovat. Když se na umělce hraje dobře po zemi, umí být rychlá.

Na stoperu jste se sešli dva leváci. Jak se vám s Jaroslavem Zeleným hrálo?

Sedělo nám to. Jarda je zkušený hráč, a hlavně velký fotbalista. Soupeř měl snad jen jednu šanci, navíc ji Dominik Holec chytil. Do obrany podali všichni dobrý výkon. Trenér nám říkal, že inkasovaný počet gólů v minulých sezonách byl vždy větší než Plzně a Slavie, na tom jsme tedy chtěli zapracovat. Vstřelených gólů jsme na zisk titulu měli hodně, ale příliš jsme inkasovali. Zatím jsme pracovali hlavně na obraně, určitě začneme zlepšovat i finální a předfinální fázi.

Reklama

Související témata: