Hlavní obsah

Vetřelci na tiskovce. Dojatý Mourinho křepčil před novináři

Plný emocí byl po čtvrtečním triumfu AS Řím ve finále Konferenční ligy trenér José Mourinho. Portugalský kouč po těsné výhře nad Feyenoordem Rotterdam slavil popáté velkou evropskou trofej, vyrovnal rekord Itala Giovanniho Trapattoniho a ukázal, že i „Special One" může podlehnout dojetí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tiskovku José Mourinha narušili slavící hráčiVideo: sntv

 
Článek

"Na mé kariéře je skvělé, že se mi to povedlo nejen s Manchesterem United, ale také s Portem, Interem a Římem, což je hodně, hodně, hodně výjimečné," řekl Mourinho novinářům na tiskové konferenci po utkání, která měla hodně netradiční průběh. Do místnosti totiž neočekávaně vrazili slavící hráči Říma, devětapadesátiletého kouče řádně pokropili a bujaře si s ním za triumfálního halekání zakřepčili.

"Jedna věc je zvítězit, když to všichni očekávají a dělají se pro to patřičné investice. Něco jiného je však zvítězit, pokud se něco zdá nesmrtelné. To je opravdu výjimečný pocit," přidal Mourinho, když se situace v tiskovém centru na stadionu v Tiraně zklidnila.

Jako kouč popáté vyhrál některý významný evropský pohár a vyrovnal rekord Itala Giovanniho Trapattoniho. Dvakrát ovládl Ligu mistrů (v roce 2004 s Portem a 2010 s Interem Milán) a dvakrát Evropskou ligu, respektive Pohár UEFA (v roce 2003 s Portem a 2017 s Manchesterem United). V pohárových finále má navíc stoprocentní bilanci.

Jeho svěřenci zdolali Feyenoord, čtvrtfinálového přemožitele pražské Slavie, díky gólu Nicola Zaniola z 32. minuty. AS Řím se po dvou prohraných pohárových finále z let 1984 a 1991 dočkal první evropské trofeje v dějinách klubu.

"Tohle se zapíše do historie Říma i té mé. Bylo mi řečeno, že pouze já, Sir Alex (Ferguson) a Giovanni Trapattoni vyhráli trofeje ve třech různých dekádách. Díky tomu si připadám trošku starý, ale pro mou kariéru je to krásné," uvedl Mourinho, který bezprostředně po utkání potvrdil, že své místo na lavičce AS navzdory spekulacím o letním odchodu do Newcastlu či Paris St. Germain neopustí.

"Teď je jasné, že zůstávám, o tom není pochyb. I když se objevily některé spekulace, chci pracovat jenom v Římě. Musíme si s majiteli, kteří jsou fantastičtí lidé, říct plány na příští sezonu. Tohle vítězství se zapíše do dějin a můžeme na něm postavit silný projekt se skutečnými profesionály," dodal Mourinho.

Reklama

  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň