Hlavní obsah

Zápas Unionu Berlín a Haify poznamenalo antisemitské chování domácích fanoušků

Čtvrteční zápas Konferenční ligy mezi fotbalisty Unionu Berlín a Maccabi Haifa poznamenaly antisemitské urážky části příznivců německého klubu směrem k fanouškům izraelského celku. Představitelé Unionu chování svých příznivců odsoudili a omluvili se.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Fanoušci Unionu Berlín při utkání s Maccabi Haifa.

Článek

Na verbální a fyzické útoky upozornili členové mládežnické sekce Německo-izraelské společnosti. Uvedli, že na ně na tribuně někteří domácí fanoušci házeli pivo a nadávali jim mimo jiné do "zas....ch Židů". Jeden příznivec Unionu se pokusil vzít fanynce izraelskou vlajku a zapálit ji, v čemž mu zabránil policista v civilu. "Byli tam ale také fanoušci Unionu, kteří proti takovému chování protestovali. Raději jsme se kvůli bezpečnosti přesunuli do sektoru Maccabi," uvedli členové společnosti na twitteru.

Zástupci bundesligového klubu útoky části svých fanoušků kritizovali. "Takové chování je ostudné a nepřijatelné. Prosíme všechny postižené za odpuštění," uvedl klub v tiskovém prohlášení a dodal, že při vyšetřování incidentů plně spolupracuje s policií.

Fotbalisté Maccabi Haifa se představili na Olympijském stadionu, jenž byl vybudován pro OH v roce 1936 pořádané nacistickým Německem, jako první izraelský tým v historii a prohráli 0:3. V dalších dvou zápasech skupiny E Konferenční ligy se koncem října a začátkem listopadu střetnou s pražskou Slavií.

Reklama

Související témata: