Hlavní obsah

Zmrhal pomohl další brankou k postupu Slovanu do čtvrtého předkola EL

Aktualizováno

Český fotbalista Jaromír Zmrhal pomohl brankou v odvetném utkání 3. předkola Evropské ligy k domácí remíze Slovanu Bratislava s Lincoln Red Imps 1:1, po níž si slovenský celek zajistil postup do další fáze. V prvním duelu vyhrál Slovan na hřišti soupeře 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Zmrhal na archivním snímku během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

Osmadvacetiletý záložník navázal na gólovou trefu z úvodního zápasu a prosadil se již ve třetím zápase po sobě. Ještě předtím se trefil i v ligovém utkání proti Trenčínu.

Bývalý fotbalista Slavie skóroval ve 38. minutě, kdy pohotově zužitkoval centr Vladimíra Weisse. Za hosty pak jen srovnal v nastaveném čase druhé půle Kike Gomez. Slovan hrál od 54. minuty bez vyloučeného Vernona de Marca.

Slovenský šampion se do předkola Evropské ligy dostal poté, co vypadl v boji o Ligu mistrů se švýcarským týmem Young Boys Bern.

Uspěli také hráči Omonie Nikósie, kteří postoupili do 4. předkola Evropské ligy i bez českého obránce Jana Lecjakse. Po porážce 1:2 v odvetném duelu na hřišti Flory Tallinn zvítězili na pokutové kopy 5:4. První utkání vyhráli 1:0. V další fázi se utkají s Antverpami.

Omonia, která o účast v Evropské lize usiluje po vyřazení z předkola Ligy mistrů s Dinamem Záhřeb, se dostala v Estonsku do vedení ve 43. minutě po trefě dvacetiletého útočníka Andronikose Kakulise. Domácí ale po přestávce výsledek otočili zásluhou dvou gólů Rauna Sappinena, vynutili si prodloužení a následný penaltový rozstřel. V něm ale dva střelci estonského celku neuspěli.

Odvetná utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Mistrovská část:
Flora Tallinn - Omonia Nikósie 2:1 po prodl. (2:1, 0:1), na pen. 4:5, první zápas: 0:1, postupuje Omonia
Slovan Bratislava - Lincoln Red Imps 1:1 (1:0) - za domácí gól Zmrhal, první zápas: 3:1, postupuje Slovan
Odvetná utkání 3. předkola Konferenční ligy:
Šachtar Karaganda (Kaz.) - Kovalivka 0:0 po prodl., na pen. 3:1, první zápas 0:0, postupuje Karaganda
Domžale (Slovin.) - Rosenborg Trondheim 1:2 (1:0), první zápas 1:6, postupuje Rosenborg

Reklama