Hlavní obsah

Pioli chválí Slavii. Hraje se i o trenéra, AC Milán chce Evropskou ligu vyhrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uvolněná atmosféra na tréninku fotbalistů AC Milán odrážela jejich sebevědomí a do jisté míry zakrývala, jak důležitý osmifinálový střet je v Evropské lize proti Slavii čeká. Boj o titul v Serii A je kvůli šestnáctibodové ztrátě na Inter sci-fi, a tak se slavný italský klub oděný do červenočerných barev hodně upíná na vystoupení v Evropě. Úspěch, či propadák v ní může hodně ovlivňovat budoucnost trenéra Stefana Pioliho.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Trenér AC Milán Stefano Pioli.

Článek

Milán (od našeho zpravodaje) - V předminulé sezoně italský titul, před rokem postup do semifinále Ligy mistrů. A teď? Sezona nejede úplně podle plánu, Evropská liga se stává pro Rossoneri prioritou. „Chceme ji vyhrát. AC Milán tuhle soutěž nikdy neopanoval. Všichni v týmu víme, že máme zodpovědnost a pamatujeme na to,“ přiznal křídelník Rafael Leao.

„Chceme tuhle trofej vyhrát. Musíme na to myslet, na druhou stranu je chybou dívat se příliš dopředu. Čeká nás soupeř, který ve skupině prohrál jen jednou. Ale máme víru v to, že můžeme dojít až na konec,“ sdělil na tiskové konferenci Pioli.

Slavii pochválil. „Je potřeba ji respektovat. Je to tým, který hraje intenzivně a dobře funguje. Hrají se třemi ofenzivními hráči, kteří jsou velmi blízko u sebe, jsou rychlí a fyzicky dobře vybavení. Celkově je mužstvo velmi kvalitní a má trenéra, který udržuje jeho vysokou úroveň po mnoho let, i když hráče hodně střídá,“ zmínil Pioli.

Triumf v Evropské lize ho může podle italských médií zachránit u týmu. „Pokud by AC Milán zvedl 22. května po finále v Dublinu pohár nad hlavu, Pioliho šance na setrvání by raketově vzrostly,“ napsal před pár dny sportovní deník Gazzetta dello Sport.

Tlak je cítit, majitel Gerry Cardinale, jehož poradcem je klubová legenda Zlatan Ibrahimovic, nedávno prohlásil: „Ani já, ani Zlatan nejsme spokojení s tím, že nejsme jedničkou v Itálii. Snažíme se, máme mladý tým. A když vezmeme do úvahy, jak mladý a nový je, nevedeme si špatně. Ale tohle nám nestačí. Máme před sebou ještě hodně práce.“

Reakce Pioliho? „Nikdy jsem nekomentoval slova majitele. Ze své pozice má právo a povinnost udělat si vlastní názor,“ odvětil už minulý týden osmapadesátiletý kouč. S týmem nyní v relativním klidu pracuje, zásadní rozhodnutí má padnout až po sezoně. Důležité slovo bude mít Ibrahimovic.

Pioli se nestresuje. Když se chce odreagovat, vyrazí do přírody na kole. Teď myslí hlavně na Slavii.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.