Hlavní obsah

Slavia před Milánem: bránění si zkusila v derby, Houštecký volal se Součkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm vítězství v Lize mistrů, třetí místo v aktuální sezoně italské ligy. AC Milán, na jehož půdě odehraje fotbalová Slavia čtvrteční osmifinále Evropské ligy, je skutečný kolos. Gigant. A asistent trenéra Zdeněk Houštecký před úterním odletem do Itálie naznačil, že sešívaní možná využijí zkušeností z nedělního ligového duelu proti Spartě (0:0).

Asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštěcký před odletem do MilánaVideo: Slavia.cz

 
Článek

Stejně jako letenský rival i AC má v kádru řadu zatraceně schopných jednotlivců. „Jsou tam skvělé individuality, člověk jim nemůže nechat ani metr prostoru. Něco podobného jsme si vyzkoušeli i v derby,“ připomněl pro klubový web Houštecký.

Lukáše Haraslína, Veljka Birmančeviče a Jana Kuchtu na uzdě udrželi. Teď si na Slavii brousí kopačky jiná útočná esa. Při vší úctě ke sparťanům o něco věhlasnější – Olivier Giroud, Rafael Leão nebo Christian Pulišič.

Nejen tuto trojici se bude snažit zpacifikovat obránce Tomáš Vlček. „Strašně se těším. Zahrát si proti takovým fotbalistům by měl být sen každého z nás,“ vyprávěl odchovanec Slavie. „Ale připravujeme se na ně jako na každého soupeře. Trenéři nám ukazují videa, v čem jsou nebezpeční a co by na ně naopak mohlo platit,“ dodal.

V Miláně se Slavia nepředstaví poprvé. Na stejném stadionu, kde hraje čtvrteční utkání proti AC, se totiž utkala i na podzim 2019 s Interem. Zápas základní skupiny Ligy mistrů tehdy skončil 1:1, slavný soupeř vyrovnával až v poslední minutě zásluhou Nicola Barelly. Za sešívané se trefil Peter Olayinka.

Houštecký si utkání před pár dny prožil znovu. Telefonicky se s ním totiž spojil Tomáš Souček, kapitán reprezentace, který tehdy za Slavii odehrál celých devadesát minut. „Bavili jsme se spolu po losu. Přál nám, abychom tentokráte dopadli lépe. Výsledkově to bylo dobré i tehdy, ale dostali jsme smolný gól v poslední minutě. Měli jsme na výhru, ale šance jsme neproměnili,“ vzpomínal asistent hlavního kouče Jindřicha Trpišovského.

Slávistům budou chybět zranění středopolaři Petr Ševčík s Christosem Zafeirisem, jinak by ale měli být připraveni všichni fotbalisté, kteří figurují na jarní soupisce pro evropské poháry.

A nejen oni. Dorazí také téměř pět tisíc fanoušků vršovického celku, kteří vyprodali hostující sektor.

„Jsme za to hrozně vděční. Fanoušci jsou nejvíc,“ nadšeně vyprávěl Vlček. „Fantazie. Věříme, že je uslyšíme, a moc si podpory vážíme,“ doplnil Houštecký.

Očekávaný duel se odehraje ve čtvrtek od 21:00, o dvě a čtvrt hodiny dříve čeká úvodní duel osmifinále EL i Spartu, která hostí Liverpool. Souběžně se Slavií vstoupí do jarních pohárových bojů také Viktoria Plzeň, která v osmifinále Konferenční ligy nastoupí na půdě ženevského Servette.

Jak podle vás dopadne utkání Evropské ligy v Miláně?
Vyhraje AC Milán
34,1 %
Remíza
37,8 %
Vyhraje Slavia
28,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2383 čtenářů.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.