Hlavní obsah

Na AC Milán v Edenu vyprodáno. Systém kolaboval, Tvrdík zvažuje změnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve čtvrtek rozehrají osmifinále Evropské ligy na San Siru. Příští čtvrtek se v Edenu hraje odveta proti slavnému AC Milán a po lístcích se jen zaprášilo. Mnozí věrní fanoušci fotbalové Slavie ale cítí pachuť. V předprodeji si nemohli přednostně zakoupit další vstupenku. Systém pod náporem zkolaboval. Poskytovatel se omlouvá a šéf Slavie Jaroslav Tvrdík nevylučuje razantní opatření.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tribuna Sever během utkání základní skupiny UEFA Evropské ligy proti FC Šeriff Tiraspol.

Článek

„Za klub chci říct, že se cítíme stejně jako naši fanoušci, jako poškozená strana,“ napsal Tvrdík na sociální síť X. „Není to poprvé. Věnujeme aplikaci v klubu stovky a tisíce hodin práce. A pak je za jeden den důvěra pryč. Chápu, jak je fanouškům. Osmifinále, jeden ze zápasů roku a lístky pryč.“

Slavia za týden přivítá nejatraktivnějšího soupeře v sezoně. I podle toho uzpůsobila předprodej lístků, které šly na dračku.

V minulém týdnu si mohli místo na stadionu zajistit permanentkáři. V úterý si majitelé sezonních vstupenek mohli přes klubovou aplikaci nebo přes web Ticketportal přikoupit ještě jeden lístek. Pak by se dostávalo na další a další zájemce…

Jenže systém v úterý selhal. Měl výpadky a nejvěrnější podporovatelé si nestihli přikoupit druhý lístek. Zbývající volná sedadla se rychle obsadila.

„Jménem Ticketportalu se omlouváme permanentkářům, kteří si dnes ve 14 hodin chtěli zakoupit vstupenky skrze mobilní aplikaci,“ vzkázal dodavatel přes klubové kanály Slavie. „Zájem o vstupenky byl natolik enormní, že některým uživatelům nešel nákup uskutečnit nebo se během něj vyskytly chyby. Ticketportal učiní kroky a opatření, aby se tato situace již v budoucnu neopakovala.“

Fanoušci si stěžují, že je jim omluva k ničemu. Slavia má v aktuální ligové sezoně zhruba 11 tisíc permanentkářů. V úterý zbývalo k dokoupení okolo tří tisíc vstupenek. Pokud by teoreticky každý vlastník permanentky toužil po lístku na AC Milán, stejně by se dostalo na necelou třetinu.

Mnohé z příznivců ale vytočilo, že selhání systému jim ani neumožnilo se k lístku dostat. A Eden se doopravdy rychle vyprodal.

Tvrdík nevyloučil, že nejnovější potíže s virtuálním prodejem lístků mohou vyústit ve změnu platformy. „Také nám z toho není dobře. Tentokrát budeme vážně analyzovat i alternativní scénáře rozvoje aplikace s jiným dodavatelem,“ doplnil šéf Slavie.

Existuje řešení, že se zájemci mohou pokoutně přes různé bazary či překupníky k žádaným vstupenkám dostat. Vršovický klub ale důrazně varuje před touto možností.

„Ve vlastním zájmu vám doporučujeme nekupovat lístky mimo oficiální zdroje, vždy se vystavujete riziku, že přijdete o peníze a na zápas se stejně nedostanete,“ varuje oficiálně Slavia. „Evidujeme, že se opakuje situace z podzimu letošní sezony, kdy jsme zaznamenali extrémní počet předražených nebo falešných lístků, a to zejména na ligové zápasy se Spartou a Plzní a pohárové duely proti AS Řím a Servette FC.“

Podobný problém tíží také konkurenty ze Sparty. Ta počátkem týdne spočítala, že před stadionem od startu sezony zůstalo deset tisíc podvedených fanoušků, kteří si zakoupili falešné nebo použité lístky.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.