Hlavní obsah

Bezmozci! Kritizují britská média ostudu fanoušků Chelsea v Maďarsku

Budapešť

„Jak nedůležitý zápas učinit velmi významným? Pozvěte na něj některé fanoušky Chelsea. S tak mizernou situací se nyní klub musí potýkat,“ píše anglický deník Daily Mail, který neváhal fanoušky pějící hanlivý chorál označit za bezmozky. Až takové ohlasy vzbudil duel londýnského mužstva proti maďarskému Vidi.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Willianův přímý kop končí gólem v sítí maďarského soupeře.

Článek

Po sportovní stránce skutečně o nic významného nešlo. Chelsea po pěti výhrách v Evropské lize měla jistý postup z první příčky ve skupině L. I tak nakonec duel hraný v Budapešti přinesl pěknou fotbalovou podívanou.

Parta ze Stamford Bridge vyválčila remízu 2:2, když oba góly vstřelila z přímých kopů.

Po Willianovi se trefil Olivier Giroud, oba pálili zhruba z 25 metrů. Za Vidi skóroval povedeným volejem Loic Nego.

Přesto se řeší především mimosportovní přesah tohoto klání. Fanoušci Chelsea totiž na sebe opět upozornili nesnášenlivými pokřiky. Zatímco po sobotním střetnutí s Manchesterem City začala Anglická fotbalová asociace řešit rasistické projevy směřované k Raheemu Sterlingovi, UEFA se teď pro změnu bude zabývat antisemitskými chorály hanobícími rivala z Tottenhamu.

Co na tom, že současné úspěchy Chelsea jsou úzce spjaty s osobou ruského podnikatele židovského původu Romana Abramoviče. A co na tom, že Tottenham ve zmíněném utkání vůbec neučinkoval?

Příznivce anglického giganta tyto skutečnosti zjevně nijak nerozhodily. Za to si mimo jiné vysloužili ostrou kritiku ostrovních médií a pro svůj klub zřejmě také pokutu ze strany UEFA.

Samotný klub se proti chování fanoušků ostře vymezuje. „Antisemitismus a jakýkoliv jiný projev rasové či náboženské nenávisti je v rozporu se smýšlením klubu a drtivé většiny jeho fanoušků. Na Chelsea toto chování nemá místo," stojí v prohlášení klubu, který zároveň slibuje tvrdý postih všem viníkům.

Reklama

Související témata: