Hlavní obsah

Bröndby - Sparta 0:0Bod na úvod. Bitva opatrných v Kodani vítěze nepoznala, Dánové byli k poražení

Jeden bod na úvod. Fotbalisté pražské Sparty v premiéře Evropské ligy remizovali v Kodani na půdě dánského mistra Bröndby 0:0. Zápas skupiny A byl z obou stran přehnaně opatrný, Letenským se při troše odvahy nabízel rozhodně lepší vstup do základní části soutěže. Cenu remízy z Dánska ukáže další průběh skupiny. Ve druhém utkání Sparta doma přivítá Rangers.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Souček hledá cestu k brance soupeře.

Článek

Reakce na porážku v Plzni? Trenér Vrba udělal tři personální změny v základní sestavě. Jen na lavičce zůstali Štetina, Panák a Karlsson, naopak poprvé v sezoně nastoupil za áčko reprezentant Čelůstka, poprvé od začátku Haraslín a s nimi Polidar. Alespoň mezi náhradníky usedl uzdravený Dočkal.

Spartu přivítalo avizované žluté peklo naplněných kodaňských tribun. A také první velká šance domácích, neobsazený Bruus hned po úvodních 30 vteřinách jen těsně minul branku... Hosté odpověděli Haraslínovým průnikem do šestnáctky soupeře, jinak ale úvodní minuty probíhaly z obou stran ve velmi opatrném duchu.

Hanckova hlavička po rohovém kopu byla výjimkou, jinak se čekalo na první vážnější moment. Hložek byl na hrotu sparťanské sestavy nevyužitý, žádná kloudná přihrávka k němu nesměřovala. A když osiřelý útočník došel aspoň pro přímý kop, Hancko ani neprostřelil obranný val.

Spartě chyběla kreativita, po přestávce aspoň začala hrát víc po stranách. Hložek zkoušel projít sám, probil se až do vápna, ale penaltu si vymodlit nemohl. A spousta nakopávaných míčů k ničemu nevedla.

Hosté cítili šanci a byli aktivnější, jenže když Pešek potáhl nadějný brejk, lépe postaveného Karlssona nenašel. Hanckova hlavička po rohu už po gólu volala, brankář Hermansen se ovšem vytáhl. Rozhodnout ještě mohl Hložek, v nastavení ovšem z poslední akce utkání našel jen gólmanovu náruč.

Fotbalová Evropská liga - 1. kolo skupiny A:
Bröndby Kodaň - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Stavrev - Kostadinov, Lika (všichni Mak.) - Raczkowski (video, Pol.). ŽK: Rosted, Pavlovič - Souček, Čelůstka. Diváci: 18 867.
Bröndby: Hermansen - Rosted (75. Pavlovič), Maxsö, Tshiembe - Bruus, Frendrup, Radoševič, Ben Slimane (69. Cappis), Mensah (85. Gammelby) - Hedlund (75. Börkeeiet), Uhre (69. Divkovič). Trenér: Frederiksen.
Sparta: Nita - Wiesner, Čelůstka, Hancko, Polidar (38. Vindheim) - Pešek, Souček, Sáček (90. Drchal), Pavelka, Haraslín (64. Karlsson) - Hložek. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: