Hlavní obsah

Brabec o rozpoložení ve Spartě: Pohoda není dobrá, pokuty po Sokolově nebyly příjemné

Měl zkrotit útočníky druholigového Lausanne v utkání Evropské ligy. Jenže stejně jako celá Sparta v druhém poločase měření se švýcarským sokem propadl. Obránce Pražanů Erich Brabec přiznává, že jeho tým si za ztracené vedení může sám. Nehledal výmluvy v podobě dvou přidaných minut k původně avizovanému nastavení ani v přísně odpískaném přímém kopu či sporném hraní soupeře rukou před třetím gólem. „V druhém poločase jsme odpadli. Ale postup není ztracen,“ doufá klíčový stoper Sparty.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brabec ze Sparty fauluje Silvia z Lausanne.

Článek

Jak zpětně hodnotíte zápas Evropské ligy s Lausanne, v němž jste dokázali nepříznivý vývoj otočit, ale o dvoubrankové vedení jste nakonec přišli?

Ztratit takhle rozehraný zápas je obrovským zklamáním. Dostali jsme první laciný gól ze standardní situace, ale do třicáté minuty jsme měli obrovský tlak. Soupeře jsme napadali, hráli nátlakovou hru, vytvářeli si šance. A po přestávce jsme si vytvořili dost příležitostí, abychom přidali další branky. Rozdíl mohl být větší. O tři nebo čtyři góly.

Bylo vyrovnání Lausanne důsledkem tak kvalitní hry švýcarského týmu nebo tak špatného výkonu Sparty?

My jsme odpadli! Upozorňovali jsme se o přestávce v šatně, že utkání není rozhodnuté. Hráli jsme bez míče. Zalezli jsme na vlastní polovinu a jen běhali. Neudrželi jsme balón. V druhém poločase jsme nehráli dobře.

Těsně před vyrovnávacím gólem jste měli obrovskou šanci. Libor Sionko však za stavu 3:2 příležitost nevyužil. Vyčítali jste mu špatné zakončení?

Ne! Nikdo nemůže nikomu nic vyčítat.

Lausanne nehraje nejvyšší švýcarskou soutěž. Nedošlo při poločasovém vedení 3:1 k podcenění soupeře?

Rozhodně jsme neměli v hlavách, že jde o druhou ligu. Protivníka jsme nepodcenili. Tohle nemělo vliv. My jsme ve složité situaci po posledních nevydařených zápasech. A aby toho nebylo málo, tak poslední dobou prakticky každá střela na naši branku končí gólem.

Po třech zápasech v Evropské lize, z nichž jste dva odehráli na domácí půdě, máte na kontě čtyři body. Jak moc remíza s Lausanne poznamenala naděje Sparty na účast v jarním pokračování soutěže?

Postup je pořád reálný. Vždyť jsme stále před Palermem. Samozřejmě, že náš náskok mohl být vyšší a remíza je komplikací, ale nic není ztraceno.

Erich Brabec (vlevo) se snaží získat míč v utkání proti Lausanne v souboji se Silviem a Steublem (druhý zprava). Vše sleduje Vacek.foto: Právo/Jan Handrejch

Jak moc pošramotí nezvládnutý závěr zápasu s Lausanne sebevědomí Sparty před dalšími zápasy v lize a následně i v odvetě Evropské ligy ve Švýcarsku?

Už se to trošku kumuluje. My jsme nezvládli domácí pohár se Sokolovem, ligový zápas s Teplicemi a teď utkání Evropské ligy. Přitom šlo o příležitost, jak se odpíchnout. Bohužel jsme ji promarnili.

Po zmíněném utkání v Sokolově, které skončilo vyřazením z Ondrášovka Cupu po penaltovém rozstřelu, rozdalo vedení Sparty hráčům pokuty. Poznamenaly finanční sankce atmosféru v kabině?

Všechno je pochopitelně o psychice. Já sám jsem v poslední době čelil kritice. Ale nechci posuzovat, jak moc pokuty ovlivnily tým. Rozhodně nebyly příjemné. Ale jsme zaměstnanci klubu a rozhodnutí vedení prostě musíme akceptovat.

V pondělí čeká Spartu pokračování Gambrinus ligy, v které ztrácíte na vedoucí Plzeň dvanáct bodů. V jakém rozpoložení k zápasu v Liberci nastoupíte?

Plzeň nám odskočila. Je třeba udělat dobré výsledky, aby se její náskok nezvýšil. Pochopitelně, že daný stav je hodně o sebevědomí. A pohoda momentálně není dobrá. Je třeba začít vyhrávat, abychom nabrali sílu.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.