Hlavní obsah

Chuligán vyfasoval za napadení brankáře Sevilly dva měsíce vězení

Fotbalový fanoušek, jenž při únorovém utkání Evropské ligy mezi Eindhovenem a Sevillou vběhl na trávník a napadl gólmana španělského týmu, byl ve středu odsouzen na dva měsíce do vězení. Dvacetiletý muž byl odsouzen nejen za to, že udeřil srbského brankáře Marka Dmitroviče do obličeje, ale také za porušení zákazu vstupu na stadion od národního fotbalového svazu.

Foto: Reuters

Brankáře Sevilly Marka Dmitroviče napadl fanoušek Eindhovenu, gólman se ale nedal a útočníka zpacifikoval.

Článek

Muž, jenž byl podle vyšetřovatelů pod vlivem alkoholu, se dostal na trávník v závěru utkání 23. února. Dmitroviče udeřil do obličeje, urostlý srbský brankář ale neutrpěl zranění a vetřelce zpacifikoval a držel ho na zemi až do chvíle, kdy si ho odvedli pořadatelé.

Fotbalový chuligán se dostal na Philips Stadium na lístek, který mu koupil kamarád. On sám měl totiž zákaz vstupu na stadion i do oblasti kolem něj. Soud navíc připomněl, že už v roce 2021 byl dvakrát odsouzen za přečiny související s fotbalem. K dvouměsíčnímu trestu vězení nyní dostal mladík další měsíc podmíněně. Soudce vzal v úvahu, že po incidentu byl muž propuštěn z práce a vyhozen z fanklubu.

UEFA zahájila s Eindhovenem disciplinární řízení a nizozemský klub, jenž se Sevillou dvojzápas o postup do osmifinále prohrál 2:3, nejspíš nemine trest. Vedení PSV čin fanouška odsoudilo a generální manažer Marcel Brands uvedl, že klub bude diskutovat o tom, jak lépe vymáhat dodržování zákazu vstupu na stadion.

Reklama

Související témata: