Hlavní obsah

Fotbalový fanoušek tragicky zemřel. Policie zkoumá kamerové záznamy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pěstní vyřizování účtů mezi fotbalovými chuligány skončilo tragicky. Pětapadesátiletý příznivec ostrovního Blackpoolu Tony Johnson zemřel po incidentu v souvislosti s víkendovým utkáním druhé nejvyšší anglické soutěže proti Burnley (0:0). Z pouliční potyčky mezi fanoušky obou klubů existuje kamerový záznam. Policie hrabství Lancashire se případem nadále zabývá.

Foto: Profimedia.cz

Policie hrabství Lancashire. Ilustrační foto

Článek

Fanoušek Blackpoolu byl aktérem bitky před jednou z místních hospod, pětapadesátiletý muž při ní utrpěl vážné poranění hlavy. Zasahující policisté mu na místě poskytli první pomoc, po převozu do nemocnice ale muž svým zraněním podlehl.

Policie se případem nadále zabývá a zkoumá kamerové záznamy incidentu. Zároveň veřejnost prosí o pomoc a shání další záběry, které by pomohly s objasněním případu.

Na místě byl zatčen 33letý muž z Burnley pro podezření z ublížení na zdraví. Útočník byl propuštěn na kauci a čeká na závěry vyšetřování. Podle mluvčího policie se ale v tuto chvíli nezdá, že by se jednalo o útok se záměrem muže usmrtit.

Klub Blackpool FC uvedl, že je smrtí dlouholetého příznivce Johnsona „hluboce šokován a zarmoucen".

Reklama

Související témata: