Hlavní obsah

Co zní z nahrávky ze Skotska o opici? A co na to slávista?

Svědectví? Potvrzení toho, co říkají hráči Glasgow Rangers? To asi těžko. Ale jedno je jisté, internetovým světem letí nahrávka, kde je řeč o ´zasrané opici´. Hlas patří náhradnímu brankáři Slavie Přemyslu Kovářovi, který chvílemi zpovzdálí, chvílemi zblízka mohl sledovat divočinu, která se odehrávala při zápase červenobílých na hřišti skotského mistra i po něm. Kovář pro Seznam Zprávy jednoznačně odmítá, že by tím snad potvrzoval, že spoluhráč Ondřej Kúdela vskutku použil rasistické vyjádření.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Přemysl Kovář na archivním snímku hodil po zápase s Maccabi Tel Aviv svůj dres do kotle sešívaných.

Článek

„Hodinu nás drželi na hřišti ty vole, protože kvůli Kudymu, že řekl vole, že je vole fucking monkey vole," vyjadřuje se Kovář na nahrávce. Nijak to ovšem podle něj nepotvrzuje, že by výrok vskutku zazněl. Sám byl od místa inkriminovaného děje vzdálen.

„Já jsem ho osobně od Ondry neslyšel a Ondra ho i v přátelských rozhovorech mezi námi popírá, čemuž věřím," uvedl Kovář pro Seznam Zprávy.

Hájí se, že těmito slovy jen vysvětloval situaci, proč slávisty v Glasgow nepustili do šaten. Domácí se podle něj měli pouze domnívat, že tato slova padla. A měli se za ně mstít.

Ondřej Kúdela dostal do obličeje pěstí, říká šéf Slavie Jaroslav TvrdíkVideo: Sport.cz

Nahrávka vznikala asi hodinu po zápase. „Přišlo mi naprosto neuvěřitelné, jakým způsobem Rangers s námi zacházeli. Jediným zdůvodněním neuvěřitelné situace včetně fyzického napadení mého kamaráda Ondřeje Kúdely je údajné tvrzení hráče Kamary, že mu Ondřej Kúdela řekl vámi zmíněný výraz," odpověděl Kovář na dotaz Seznam Zpráv ohledně „fucking monkey".

Reklama

Související témata: