Hlavní obsah

Daníček bere doma se Stockholmem jakoukoliv výhru. Chceme si splnit postupový sen, tvrdí

Postavili si před sebe jasný postupový cíl. Fotbalisté Slovácka by si ve čtvrtek rádi vytvořili domácím vítězstvím v úvodním zápase 4. předkola Evropské konferenční ligy nad AIK Stockholm (19 h) co nejvýhodnější pozici pro odvetu ve Švédsku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Vlastimil Daníček (vlevo) a Stanislav Hofmann.

Článek

„Beru před našimi fandy jakoukoliv výhru," svěřil se defenzivní středopolař či stoper Vlastimil Daníček. Nemyslí si, že švédský tým bude o mnoho slabší než Fenerbahce Istanbul, s nímž Hradišťští vypadli před týdnem z Evropské ligy.

„Narazíme znovu na velký klub, který toho má v evropských pohárech hodně za sebou. My si ale chceme splnit náš sen. Věříme, že dvojzápas zvládneme a probojujeme se do základní skupiny," tvrdí.

V kabině Slovácka panuje podle něj bojovná nálada a obrovské odhodlání. „Uděláme maximum, abychom na třetí pokus už v Evropě uspěli," započítal Daníček i loňské smolné vyřazení bulharským Plovdivem.

V nové sezoně ještě nevynechal v domácí lize a evropských pohárech jedinou minutu. „Program se dvěma zápasy týdně je mimořádně náročný. Poznávám díky tomu svoje tělo. Je to pro mě nová zkušenost. Nejlepší regenerací je vydatný spánek," usmívá se. „Obecně ale platí, že skoro pro každého fotbalistu je lepší hrát než trénovat," dodal.

Nastoupí Havlík?

Kouč Slovácka Martin Svědík doufá, že už bude mít po zranění k dispozici klíčového záložníka Marka Havlíka. „Ještě nad jedním hráčem visí kvůli zdravotnímu problému otazník. Narazíme na zkušené a velmi dobře organizované mužstvo. Zejména v defenzívě je velice disciplinované. Nebude jednoduché ji překonat. Stockholm přešel v předchozím kole Konferenční ligy přes makedonské Tetovo, což svědčí o jeho vysoké kvalitě. My máme ale nějaký cíl, a rozhodně ho chceme naplnit," říká rezolutně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vlastimil Daníček na tiskové konferenci

Nevadí mu, že jeho celek tentokrát začne dvojutkání doma. „Jsem za to docela rád. Zda to ale bude výhoda, se ukáže až za týden. Naší ambicí je na našem hřišti dobře odstartovat. Budu spokojený s každým pozitivním výsledkem. Vítězství by bylo naprosto supr," má Svědík jasno.

Apeluje na svoje svěřence, aby se vyvarovali chyb v obraně, jichž se dopustili proti Fenerbahce nebo o víkendu v ligovém duelu v Českých Budějovicích. A uvítal by i vydatnější pomoc od brankáře Filipa Nguyena, který v odvetě s Fenerbahce ani v neděli na jihu Čech mužstvo příliš nepodržel.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vlastimil Daníček na tréninku

„Beru ho jako gólmana širšího kádru národního týmu, a tak na něj mám vysoké nároky. Měli jsme spolu řeč, a Filip si sám dobře uvědomuje, že na něj hodně spoléháme," prozradil hradišťský trenér.

Reklama

Související témata: