Hlavní obsah

Díky výjimce mohou hrát doma Evropskou ligu i fotbalisté Slavie

Praha

Fotbalová Slavia Praha dostala od hygieny výjimku a může příští čtvrtek doma v Edenu hostit zápas 2. kola základní skupiny Evropské ligy s Leverkusenem. V Česku jsou jinak až na mezinárodní akce kvůli zhoršené koronavirové situaci zastaveny všechny sportovní soutěže.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Slavie se radují z gólu. Ilustrační foto.

Článek

Výjimku už v minulých dnech dostaly probíhající tenisový turnaj žen WTA v Ostravě a galavečer MMA v Brně, který se uskutečnil o víkendu. Z fotbalových zápasů pak mohou Liberec a Sparta Praha odehrát ve čtvrtek domácí duely 1. kola skupiny Evropské ligy.

Svolení dostala ještě před dnešním dalším zpřísněním opatření proti koronaviru i Slavia, která k úvodnímu kolu nastoupí venku na hřišti izralské Beer Ševy. Ve skupině se poprvé představí doma až za týden proti Leverkusenu, v jehož kádru figuruje český útočník Patrik Schick. "Slavia má výjimku. Byla udělena dnes ještě před (vládní) tiskovou konferencí," řekl ČTK mluvčí Národní sportovní agentury Jakub Večerka.

Mezinárodní soutěže sice dostaly výjimku, ale kvůli opatřením proti covidu-19 se musejí konat bez diváků. Jinak jsou veškeré sportovní akce v zemi přerušeny, a to zatím do 3. listopadu.

I po dnešním vládním zpřísnění by dál ve venkovních prostorech měli smět trénovat profesionální sportovci, z opatření o omezení shromažďování lidí jsou totiž vyjmuty osoby v zaměstnání a společně vykonávající podnikatelskou činnost.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen