Hlavní obsah

Divočina na Camp Nou. Sudím spílají oba trenéři, nezastavitelný Rashford opět pálil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádná oťukávaná, žádná taktická bitva. Fotbalisté Barcelony a Manchesteru United si to v úvodním díle vyřazovací fáze Evropské ligy rozdali se vší parádou. Odveta je po remíze 2:2 otevřená, oba trenéři ale cítí pachuť kvůli podle nich nesprávně neodpískaným penaltám. A nesmíme zapomenout ani na Marcuse Rashforda, který opět skóroval a povrzuje fantastickou formu.

Foto: Reuters

Nespokojený trenér Manchesteru United Erik ten Hag viděl v duelu na Barceloně žlutou za protesty.

Článek

„Za mě penalta zcela určitě. Šel jsem říct rozhodčímu, že to bylo naprosto jasné. Nic už ale nezměním. Sudí mi řekl, že dotek byl blízko těla, ale za mě ne. Je to jasná penalta," běsnil kouč Barcelony Xavi. Sám běžel za italským sudím Maurizio Marianim, aby mu řekl, že Fred zahrál v 85. minutě rukou a měl následovat pokutový kop.

Nespokojenost panuje i na druhé straně. Konkrétně po zákroku z 64. minuty na unikajícího Marcuse Rashforda. Tady sudí zapískal, místo penalty ale nařídil přímý volný kop a faul k překvapení lavičky Rudých ďáblů neocenil kartou.

Žlutou naopak viděl za protesty sám trenér Erik ten Hag. „Rozhodčí měli v tomto zápase velký vliv. Podle mě to byl jasný faul. Můžete diskutovat o tom, jestli to bylo mimo vápno, ale pak jde o červenou kartu, protože náš hráč běžel sám na brankáře. Ovlivnění nejen tohoto duelu, ale celého kola. Takové chyby sudí dělat nemohou," stěžoval si nizozemský stratég.

Zápas nabídl kromě kontroverzních momentů mnoho šancí, několikrát se skvěle ukázali gólmani Marc-André ter Stegen a David de Gea. Přesto lovili míč ze sítě celkem čtyřikrát.

„Velmi vyrovnané, stál proti nám opravdu dobrý tým, velmi pracovitý a fyzicky zdatný. Disponují skvělými hráči, kteří se dobře rozhodují. Ale měli jsme na ně. Rozhodne se na Old Trafford, do Manchesteru jedeme postoupit," hlásí Xavi.

U obou tref hostů byl i útočník Marcus Rashford, kterého Xavi den před výkopem označil za nejnebezpečnějšího hráče v Evropě. Anglický reprezentant vstřelil první gól sám, když nachytal ter Stegena na přední tyči, u druhé trefy byl autorem centru, který si do vlastní sítě srazil krajní obránce Barcelony Jules Koundé.

Foto: ČTK/AP

Kouč Barcelony Xavi si stěžuje na verdikty sudích v zápase Evropské ligy proti Manchesteru United.

Rashford je ve vynikající formě zejména po restartu soutěží po mistrovství světa. Prosadil se ve třinácti ze šestnácti duelů, celkem má v sezoně na svém kontě 22 gólů, čímž vyrovnal svůj osobní rekord. K tomu zvládá přidávat i asistence.

„Všichni se snažili. Samozřejmě, že Rashforda pochválím, protože je ve skvělé formě, ale celý tým si vedl dobře. Myslím, že to byl opravdu dobrý týmový výkon," chválil ten Hag.

Souhlasil, že šlo o nadstandardní klání. „Skvělý zápas dvou útočících týmů. Zápas jako v Lize mistrů, možná dokonce lepší. Musíme to dohrát doma," vyhlíží odvetu naplánovanou na čtvrtek 23. února.

Reklama