Hlavní obsah

Dlouhé čekání skončilo, Vitík je mužem pohárových milníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jde o karierní milníky, jako by si je schovával na Evropskou ligu. Obránce Martin Vitík v prvním týmu fotbalové Sparty debutoval v říjnu 2020 v utkání prvního kola základní skupiny proti Lille. V základní sestavě Letenských pak poprvé nastoupil v prosinci téhož roku v závěrečném kole skupiny proti slavnému AC Milán. A vůbec první gól na domácím trávníku si teď dvacetiletý stoper schoval na čtvrteční večer a vítězný duel proti Arisu Limassol (3:2).

Martin Vitík se dočkal svého prvního gólu na Letné.Video: Sport.cz

 
Článek

Může být spokojený, jeho trefa je vítězná.

„Na první gól na Letné jsem čekal dlouho. Jestliže však přišel v takovém zápase, tak mi to vůbec nevadí,“ culí se od ucha k uchu.

„Pokud jde o zápisné, žádné platit nebudu. Nějaké góly už jsem přece vstřelil,“ dodává Martin Vitík s úsměvem. Všechny čtyři branky v české lize si zatím připsal na hřištích soupeřů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Vitík ze Sparty Praha střílí gól na 3:1 během utkání základní s Arisem Limassol .

Nejdůležitější teď ovšem je, že Sparta vstoupila do skupiny C vítězné. Jelikož jejími dalšími soupeři budou Betis Sevilla a Glasgow Rangers, domácí výhra nad kyperským mistrem byla pro naplnění postupových ambicí povinná.

„Jakmile do jakékoliv soutěže vstoupíte ziskem tří bodů, je to skvělé. Víme, že skupina bude ještě složitá, ale samozřejmě chceme postoupit,“ ujišťuje Vitík.

Letenští přitom brzy prohrávali, inkasovali gól z penalty. „Špatně jsme před ní zareagovali, pořád máme co zlepšovat. Dokázali jsme však otočit zápas třemi góly ze standardek, což je pro nás obrovská pomoc,“ kvituje stoper.

Kouč Priske už musel kalkulovat s nedělním derby na Slavii. Proti poslednímu utkání se Slováckem udělal v základní sestavě hned pět změn. Vitík byl jednou z nich, hrál místo Panáka.

„Plán na derby není. Jsem rád vždy, když se dostanu do sestavy, snažím se pak zápas dobře odehrát a odbránit. Je mezi námi velká konkurence. Derby bude jiný zápas, ale je dobré se na něj chystat po vítězství v pohárové Evropě,“ pochvaluje si Vitík.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.