Hlavní obsah

Fotbalisté Asterasu otočili v řecké lize zápas proti PAOK Soluň. Schalke přišlo o Höwedese

Atény

Soupeř fotbalistů pražské Sparty v základní skupině Evropské ligy Asteras Tripolis otočil v řecké lize utkání s PAOK Soluň. Po vítězství 2:1 nahradil PAOK na pátém místě tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stadión Asterasu Tripolis.

Článek

Souboj o poslední pohárovou pátou příčku začal na hřišti Asterasu lépe PAOK, který poslal do vedení Dimitrios Pelkas ve 24. minutě. Krátce po změně stran ale srovnal argentinský křídelník Facundo Bertoglio a osm minut před koncem otočil duel Khalifa Sankaré.

Trenér Staikos Vergetis nasadil sestavu: Bantis - Lluy, Sankaré, Zisopulos, Jannulis (55. Panteliadis) - Lanzarote (46. Alloco), Kurbelis, Iglesias - Bertoglio, Papadopulos (80. Mazza), Jannu.

Schalke bude proti Spartě v EL chybět Höwedes

Týmu Schalke bude ve čtvrtečním utkání Evropské ligy v Praze se Spartou chybět kapitán Benedikt Höwedes. Sedmadvacetiletý stoper si v sobotním utkání s Ingolstadtem zlomil záprstní kůstku, dnes se podrobil operaci a podle agentury SID bude mimo hru zhruba deset dnů.

Německý reprezentant Höwedes se zranil v 72. minutě při souboji s hostujícím Lukasem Hinterseerem, ale zápas přesto dohrál. Schalke nakonec s nováčkem zachránilo remízu 1:1 a v tabulce přišlo o třetí místo. V Evropské lize Schalke vede skupinu o dva body před Spartou, s kterou v minulém týdnu hrálo doma 2:2.

Reklama

Související témata: