Hlavní obsah

Fotbalová nádhera. Trefa bývalého hráče Sparty vyhlášena gólem týdne Evropské ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní večer zažil na bělehradském stadionu Marakana gabonský fotbalista Crvene Zvezdy Bělehrad Guélor Kanga. Dvěma góly přispěl ve čtvrtečním duelu Evropské ligy proti Ferensvárosi k výhře 4:1 a navíc si řekl o individuální ocenění.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Záložník CZ Bělehrad Guélor Kanga slaví gól proti Ferensvarosi.

Článek

Bývalý hráč pražské Sparty nejprve v první půli otevřel skóre zápasu z penalty, potlesk sklízí napříč kontinentem ale především za svoji trefu na 4:0 ze šedesáté minuty, kdy nachytal brankáře budapešťského celku parádní dalekonosnou ranou na vzdálenější tyč ze zhruba 25 metrů.

Kangova trefa už byla vyhlášena gólem týdne v Evropské lize. Fotbalista byl navíc zařazen do užší nominace na hráče celého kola.

Kanonýr, o němž panují pochybnosti, jak co se týče uváděného data narození, tak dokonce národnosti, působil ve Spartě v letech 2018 až 2020. Svojí povahou si nadělal v českém klubu spoustu problémů a neodcházel zrovna v dobrém.

O tom svědčí i nedávná slova sportovního ředitele Sparty Tomáše Rosického. „Jestli je Kanga černej, nebo bílej, je mi jedno, hlavní je, že to byl strašnej debil," vyjádřil se Rosický nečekaně razantně na adresu bývalé kontroverzní opory při neformálním setkání s fanoušky.

Kanga jeho slova nenechal bez povšimnutí. „Byl jsi (Rosický, pozn aut.) dobrým fotbalistou. Ale jsi velmi špatným manažerem. Co jsem Spartu opustil, tak klub nezískal žádnou trofej. Tu poslední vybojoval ještě se mnou," vzkazoval do Čech fotbalista přes Twitter.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články