Hlavní obsah

Hamburk bude před zápasem na Slavii doma krotit Ajax

PRAHA

Nejenom v Žilině ve čtvrtek budou v osmi skupinách pokračovat bitvy fotbalového Poháru UEFA. K ozdobám večera by měl patřit duel Hamburku s Ajaxem Amsterodam, tedy dvou zbývajících soupeřů, s nimž se ještě utká pražská Slavia. Některé kluby by pak již po třech kolech mohly slavit postup. Třeba Barošův Galatasaray Istanbul, Jankulovského AC Milán nebo Kaloudův CSKA Moskva.

Článek

Již příští čtvrtek si kapitán fotbalistů Hamburku David Jarolím zopakuje pikantní pohárový duel proti mateřské Slavii vedené otcem Karlem. Než však zamíří do Edenu, musí německý klub zkrotit Ajax Amsterdam. A to doslova - jak soupeře na hřišti, tak jeho divoké fanoušky v hledišti. Do přístavního města jich míří čtyři tisíce, a tak na utkání bude nasazen pětinásobek počtu policistů běžného při bundeslize.

„Hamburk má za sebou těžké období a náročný zápas v lize. Na druhou stranu ovšem disponuje kvalitními a vysokými hráči včetně našeho krajana Mathijsena,“ poukázal Marco van Basten, kouč Ajaxu. Také na lavičce Hamburku sedí Nizozemec. „Tři body by nás hodně přiblížily k postupu,“ má jasno Martin Jol. Oba soupeři zatím mají na kontě jedno vítězství.

Kvarteto chce třetí vítězství

Čtyřlístek mužstev může již získat třetí výhru a tím rozhodnout o postupu. St. Etienne to bude mít v Bruggách těžké, CSKA Moskva by se doma proti Lechu Poznaň prosadit měl.

Zatímco ruský klub na Čecha Kaloudu moc spoléhat nebude, Milan Baroš by měl Galatasarayi Istanbul pomoci proměnit postupový mečbol v domácím duelu proti Metalistu Charkov. Obrozený český střelec se v Poháru UEFA trefil již třikrát.

Po postupu sahá také Marek Jankulovski, který však údajně není v nominaci AC Milán pro lákavý duel v Portsmouthu. „Myslím, že AC obmění sestavu a domácí vyhrají,“ předpověděl Harry Redknapp, kouč Tottenhamu, který ještě nedávno vedl Portsmouth.

Spartak musí zabrat

Jiné starosti než Baroš a Jankulovski mají Radoslav Kováč a Martin Jiránek. Jejich Spartak Moskva zůstal v právě skončené ruské lize za pohárovými příčkami a skupinu D rozehrál domácí porážkou s Udine. Dnes už tedy musí ruský gigant na horké půdě Dinama Záhřeb zabrat. Půjde o utkání českých katů - Chorvati z Poháru UEFA vyřadili Spartu a Spartak zase Baník...

Šimákův Stuttgart nastoupí na hřišti Sampdorie Janov, k tahákům večera bude patřit také zápas Schalke s Manchesterem City.

Dnešní program Poháru UEFA
Skupina A:
19:00 Schalke - Manchester City, 20:45 Paris St. Germain - Santander.
Skupina B:
19:00 Galatasaray - Metalist Charkov, 20:45 Olympiakos Pireus - Benfica Lisabon.
Skupina C:
20:45 Sampdoria Janov - Stuttgart, Partizan Bělehrad - Standard Lutych.
Skupina D:
19:00 Nijmegen - Tottenham, 20:45 Dinamo Záhřeb - Spartak Moskva.
Skupina E:
21:05 Portsmouth - AC Milán, 22:30 Braga - Wolfsburg.
Skupina F:
18:30 Žilina - Slavia, 21:00 Hamburk - Ajax Amsterodam.
Skupina G:
20:45 FC Bruggy - St. Etienne, Rosenborg Trondheim - Valencie.
Skupina H:
18:00 CSKA Moskva - Lech Poznaň, 21:00 La Coruňa - Feyenoord Rotterdam.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.