Hlavní obsah

Intenzita a rychlost budou jako v Rennes, řekl Pioli o Slavii. Čeká i víc prostoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trénovali ve svém centru v Milanellu, po trávníku ve Fortuna Areně se jen prošli a poradili se. Fotbalisté AC Milán možná při prohlídce stadionu v Edenu přemítali, jaká šichta je tu v odvetě osmifinále Evropské ligy proti Slavii čeká. „Musíme být dobří v obraně i útoku a také zůstat koncentrovaní,“ burcoval trenér Rossoneri Stefano Pioli. Jeho parta bude hájit výsledek 4:2 z prvního duelu.

Pár slov, potlesk a odchod. Hráči AC Milán si před odvetou se Slavií prohlíželi hřiště v Edenu jen pár minut.Video: Sport.cz

 
Článek

S podceněním Slavie na Pioliho nechoďte. „Ne, myslím, že takové riziko opravdu neexistuje. Máme jen malou výhodu, čeká nás kvalitní soupeř. Víme, že Slavia má dobrý útok, ale očekávám také, že budeme mít i my víc prostoru,“ uvedl osmapadesátiletý kouč.

Důkladně prostudoval první vzájemný zápas, kdy se český vicemistr do vyloučení El Hadjiho Malicka Dioufa prezentoval zajímavě. A ani pak se nesložil. „Ano, Slavia podala velmi dobrý výkon. Ovšem nejsem si jistý, jestli odveta bude probíhat stejně,“ zmínil Pioli.

Slávisté nastoupí proti AC Milán jako bojovníci, kteří na hřišti nechají všechno. Trenér by si přál prodloužení, penalty už ne. Video: Sport.cz

AC Milán si do Prahy přivezl dvougólový náskok, o kolo předtím v Rennes měl ještě o branku komfortnější pozici (3:0). Ve Francii padl 2:3. „Jsme v podobné situaci. Řekl bych, že nás čeká podobná intenzita, ofenziva soupeře i rychlost,“ odtušil Pioli.

Milánským klubem otřásla v posledních hodinách návštěva policie v jeho sídle, důvodem byl dva roky starý prodej klubu do rukou americké společnosti RedBird Capital Partners. Tým zůstává podle kouče v pohodě. „Hráčům jsem ani nic neříkal. Viděl jsem, že jsou velice klidní. Soustředíme se na zápas, abychom postoupili,“ reagoval zkušený trenér.

AC Milán prahne po triumfu v Evropské lize, titul je utopie, majitelé chtějí úspěch a vidět další posun týmu. „Od začátku sezony chceme vyhrávat každý zápas, bohužel z Ligy mistrů jsme vypadli. Mohu říct jen to, že chceme pořád vyhrávat a být co nejvýš,“ konstatoval obránce Fikayo Tomori.

Z Milána jsme si přivezli sebevědomí. Všichni nám věří, tak snad ve čtvrtek v Edenu odehrajeme další skvělej zápas, přeje si Tomáš HolešVideo: Sport.cz

Co chybí Rossoneri k tomu, aby se zase vrátili na špici italské ligy? I na to musel šestadvacetiletý obránce italským novinářům odpovídat. „Je těžké soustředit se jen na jednu věc. Každý zápas je jiný, my se snažíme celkově zlepšovat,“ reagoval Tomori.

Po svalovém zranění, které ho vyřadilo na více než dva měsíce ze hry, se vrací do tempa. Před týdnem proti Slavii odehrál druhý poločas, následně v lize proti Empoli naskočil už v základní sestavě a zvládl přes hodinu.

„Cítím se velmi dobře. Jsem velice rád, že zase nastupuji. Vždy se snažím hrát co nejlépe. I na Slavii ze sebe vydám, co budu moct. Soustředím se hlavně na obranu. Čeká nás protivník s velkou intenzitou, určitě ho poženou fanoušci. Musíme být připravení,“ prohlásil Tomori.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.