Hlavní obsah

Intenzivní bitva s Liverpoolem. Sparťané dostali po derby krátké volno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 10. února odehráli fotbalisté Sparty sedm soutěžních duelů včetně klání s Galatasarayem a dvou derby v posledním týdnu. Na jednu stranu se únava hromadí, naopak ale vzrůstá herní praxe. Dalším testem v náročném programu je čtvrteční úvodní zápas osmifinále Evropské ligy se slavným Liverpoolem. „Jsme připraveni na 90 minut ve velké intenzitě,“ hlásí trenér Brian Priske.

Sparťané mají za sebou předzápasový trénink před duelem s Liverpoolem a jsou natěšení na souboj se slavným soupeřemVideo: Sport.cz

 
Článek

Po nedělním derby, které na Letné skončilo 0:0, Priske říkal, že týmu trochu chyběla energie. To vše kvůli náročnému programu. Jenže na polevení není v jedné z klíčových fází sezony čas.

„Ano, možná jsme unavenější, ale zase častěji hrajeme a v zápasy jsou pro nás jednodušší. Situace se opakují, jsme na ně připraveni. I proto se teď cítím lépe, než kdybychom za sebou měli třeba týdenní pauzu,“ vysvětluje kapitán Ladislav Krejčí.

Realizační tým naordinoval fotbalistům po nedělní bitvě pozměněný rozvrh. „V úterý měli lehčí trénink, odpočinuli si,“ prozrazuje Priske. „Bylo dobré mít volnější den, cítíme se dobře. Program ale máme těžký i po utkání s Liverpoolem,“ připomíná záložník Kaan Kairinen, že v neděli jede Sparta do Plzně a příští týden cestuje k odvetě na Anfield Road.

Priskeho může těšit, že má téměř prázdnou marodku. Dlouhodobě mimo jsou jen David Pavelka a Jakub Pešek. Nedělní derby ale nedohrál v rozehrávce zřejmě klíčový stoper Filip Panák. Vinou zranění na pravé noze musel střídat už o poločase.

„Měli jsme v posledních dnech pár otazníků a Filip byl jedním z nich,“ komentoval Priske zdravotní stav 28letého stopera, jenž v minulosti opakovaně prodělal operaci kolene a nebylo vždy jisté, že ještě bude v profesionální kariéře pokračovat.

Jestli Panák naskočí, se veřejnost dozví ve čtvrtek večer. Sám Priske už má o základní sestavě jasno od středy. „Kluci to vědí. Musí se připravit nejlépe, jak umějí,“ podotýká kouč. „I když proti nám stojí Liverpool, příprava zůstala stejná jako na každého soupeře. Mají hodně kvality, široký kádr, pro nás se ale nic nemění,“ tvrdí Kairinen.

Přijde konečně změna? Trenér Sparty Brian Priske má zatím na Liverpool jen špatné vzpomínkyVideo: Sport.cz

Reklama