Hlavní obsah

Jurečka po přestřelce v Tiraspolu: Připomínalo to přípravu, ale to hlavní máme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v 19. minutě vystřelil Slavii vedení, sotva by ho napadlo, že se z bitvy v Tiraspolu stane takové drama. „Sami jsme si to zkomplikovali,“ přiznal útočník Václav Jurečka. Bláznivý večer v Podněstří ovšem skončil happy endem: slávisté v pátém dílu Evropské ligy vyhráli 3:2 a pojistili si jaro v Evropské lize. Co víc, sahají po prvním místu ve skupině a postupu do osmifinále.

Foto: Aurel Obreja, ČTK/AP

Václav Jurečka (číslo 15) pomohl Slavii prvním gólem k výhře 3:2 v Tiraspolu.

Článek

Tiraspol (od našeho zpravodaje) - Doma Tiraspol smetla 6:0, ovšem v Moldavsku vršovická parta zažila větší fušku. „Naštěstí to dobře dopadlo,“ vydechl Jurečka spokojeně.

Byl to divoký zápas, viďte?

Problém byl, když jsme pustili soupeře do vedení 2:1 a museli jsme to na konci dohánět. Vyrovnali jsme a Tiraspol nám pak nabídl dáreček z nebes.

Myslíte penaltu, kterou v 95. minutě proměnil Muhamed Tijani?

Zaplaťpánbůh, že to klaplo, protože jinak by to byl prohospodařený zápas.

Co vám chybělo k hladšímu průběhu utkání?

Větší hlad po gólech. Po první půli to mohlo být 3:0, mohli bychom hrát daleko víc v klidu. Ovšem čekali jsme těžký zápas, to ano. Tiraspol potřeboval vyhrát. Dobře jsme začali, jenže po zbytečném gólu na 1:1 se to začalo komplikovat. Nepohlídali jsme si konec první půle a pak nás stálo hodně sil, abychom to otočili.

Ještě jsme nemluvili o vašem gólu na 1:0, elegantně jste se trefil patičkou. Takhle jste to chtěl?

Soustředil jsem se na to, abych byl při centru Bóři (obránce Jana Bořila) u tyče. Jen jsem to chtěl prodloužit a trefit branku. Povedlo se.

Mimochodem, evokovala vám komorní atmosféra v Tiraspolu evropský pohár?

Když je zima, počet diváků není takový. Připomínalo to spíš přípravný zápas. Ale trávník byl dobrý, na to se nemůžeme vymlouvat.

Je výhra o to cennější, že AS Řím nečekaně remizoval v aréně Servette Ženeva? Právě proti ní za dva týdny v Edenu zakončíte skupinu.

Je to příjemné. V posledním zápase máme výhodu domácího prostředí a musíme udělat všechno pro to, abychom to nepropásli a skupinu vyhráli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.